10 / 05 / 2024

İzmirlilere son dakika müjdesi! Füniküler hattı için düğmeye basıldı!

İzmirlilere son dakika müjdesi! Füniküler hattı için düğmeye basıldı!

İzmirlilere son dakika müjdesi geldi. Karantina Meydanı ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında br füniküler hattının yapılması planlanıyor.



YAYA ODAKLI DÜZENLEMELER!

Planlarda yaya odaklı düzenlemeler de dikkatleri çekiyor. Bu düzenleme ile Güzelyalı Parkı,Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Göztepe Stadyumu arasında yaya yolu oluşturulması planlanıyor.

Planlara 39. Sokak, 19. Sokak, 39. Sokak, 29. Sokak, 18/3 Sokak. ve 13/1 Sokak güzergâhının yayalaştırılması amaçlanıyor.  Öte yandan orta-uzun vadede Güzelyalı bölgesinin yaya öncelikli alan ilan edilmesi de planlama içinde yer alıyor.

 İzmirlilere son dakika müjdesi! Füniküler hattı için düğmeye basıldı!

KÜLTÜR ROTASI OLUŞTURULACAK!

Üçyol Metro, Mithatpaşa Kentsel SİT alanı, Tarihi Asansör ve Kemeraltı Kentsel SİT alanı arasında yaya odaklı yeni bir ‘Kültür Rotası’ oluşturulması da amaçlanıyor.

185. Sokak, 268/1. Sokak, 305. Sokak, 358. Sokak ve 351. Sokak güzergahının yayalaştırılması da planlara dahil edildi.

Planmaya göre; “Mithatpaşa Caddesinden cephe alan imar adalarının zemin katlarında günübirlik ticaret alanlarının (dükkan, kuaför, terzi, eczane, gibi) bulunduğu, üst kat kullanımlarının ise konut kullanımına ayrıldığı, güzergâh üzerinde ve çevresinde Tarihi Asansör, Dario Moreno Sokağı, Müzeler, ibadet alanları, eğitim alanları, sağlık alanlarının bulunduğu, ayrıca Mithatpaşa Caddesi üzerinde kamu misafirhaneleri, butik otel ile kafe ve restoranların yer alması planlanıyor.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

 


Geri Dön