28 / 04 / 2024

İzmit Belediyesi 2015 yılı mali bütçesi 160 milyon lira!

İzmit Belediyesi 2015 yılı mali bütçesi 160 milyon lira!

İzmit Belediyesi Meclis toplantısında 2015 yılı mali bütçesi görüşüldü. 2014 yılında 150 milyon lira olan bütçe, 2015 yılı için 160 milyon lira olarak belirlendi ve oy birliği ile meclisten geçti




İzmit Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı bugün İzmit Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın Güney Kore seyahatinde olası sebebiyle bu ayki meclis toplantısına İbrahim Bulut başkanlık etti. Toplantıda 17 gündem maddesi görüşüldü. Toplantının en önemli gündem maddesi ise bütçe oldu. İzmit Belediyesi’nin 2015 yılı mali bütçesi 160 milyon lira olarak belirlendi. 2014 yılında ise bütçe 150 milyon liraydı.


ÇAYIRKÖY’E ÖZEL YURT İZNİ

Meclis gündeminde yer alan İzmit Çayırköy Mahallesi’nde bulunan ve konut alanı olarak geçen bölgenin, özel yurt alanı olarak imar değişikliği yapılmasına CHP grubu itiraz etti ve maddeye muhalefet şerhi koydu. Konuyla ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi İlker Ulusoy, “Kat arttırılarak yapılacak imar planı değişikliği, çevrenin dokusuna zarar verecektir. Bir zorunluluk hali olmadığı sürece, ticari kar elde edilmek istenen bu imar değişikliğine karşıyız” dedi. CHP grubuna cevap veren Zekeriya Özak, “Kentte öğrenci yurdu eksikliği var. Bu imar düzenlemesi de onun için yapılıyor. Ada bazında tadilatı desteklemiyoruz. Yurt yapılması gerekiyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından madde oy çokluğu ile geçti.


RAKAMLAR TUTMUYOR

Toplantıda son olarak İzmit Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi görüşüldü. Bütçe görüşülmeden önce İzmit Belediyesi’nin 2015 bütçe taslağı okundu. Taslağa göre geçtiğimiz yıl 150 milyon lira olan bütçe, bu yıl 160 milyon lira olarak belirlendi. Bütçeyle ilgili olarak ilk konuşan isim CHP’li meclis üyesi Ersin Albayrak oldu. Albayrak, “Biz bütçeye olumlu oy verdik. Fakat bize verilen belgeye göre 160 milyon lira olarak belirlenen rakamlar birbirini tutmuyor. Bu raporda bizimde imzamız var. O yüzden bu hata düzeltene dek bu maddeyi kabul edemeyiz. Eğer bu şekilde geçecekse biz ret oyu veririz” dedi.


DENK BİR BÜTÇE

AK Partili meclis üyesi Hayrettin Ünlü, “Ersin beyin dediği gibi çıktı alırken bir hata olmuş. Bu hata düzeltilecek” diyerek Ersin Albayrak’a cevap verdi. Bütçeyle ilgili konuşan Hayrettin Ünlü, “2015 yılı bütçesi hazırlanırken, stratejik planlar göz önünde tutuldu. Gelir kalemlerimiz 160 milyon, gider kalemlerimizde 160 milyon olarak belirlenmiş ve denk bir bütçe yapılmıştır. 2014 yılındaki bütçemiz denk olacak ve birbirini tutacak. 2015 yılındaki hedefimizde bu yöndedir. 2015 yılı bütçemize Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bütçesi de ekledik. Yani bir kalem daha eklenmiş oldu” diye konuştu. Konuşmanın ardından evrak üzerinde yapılan rakamsal hata tespit edildi. Hata giderildikten sonra belediye bütçesi oy birliği ile geçti.


Manşet Kocaeli


Geri Dön