05 / 05 / 2024

İzmit C tipi cezaevi yerinde 3 okulun inşaatı başladı!

İzmit C tipi cezaevi yerinde 3 okulun inşaatı başladı!

İzmit Yenimahalle ile Serdar Mahallesi arasında bulunan ve 1955 yılında yapılan C tipi cezaevi binası tamamen yıkıldı. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra ise alanda okul inşaatları başlayacak.



İzmit Yenimahalle ile Serdar Mahallesi arasında bulunan ve 1955 yılında yapılan C tipi cezaevi binası tamamen yıkıldı. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra ise alanda okul inşaatları başlayacak


İzmit Yenimahalle ile Serdar Mahallesi arasında bulunan C tipi cezaevi tamamen yıkıldı. 1955 yılından bu yana bölgede C tipi cezaevi olarak hizmet veren binanın yıkım işlemleri yaklaşık bir ay sürdü. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla binalara ilk darbe vurulmuş fakat ilk yıkımın ardından yaklaşık 15 günlük bir gecikme olmuş ve bina yıkılamamıştı. Prosedürler tamamlandıktan sonra cezaevi binası tamamen yıkıldı.


ÜÇ OKUL GELECEK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, C tipi cezaevinin konumundan dolayı bu alanın bir lise kampüsüne dönüştürülmesi istediğini açıklamıştı. Bunun üzerine girişimler yapılmıştı. Bunun sonucunda şehir merkezinde bulunan İzmit Lisesi, Gazi Lisesi ve İzmit Kız Endüstri Meslek Lisesi’nin oluşturulacak kampüs alanına taşınmasında karar kılınmıştı. 



Kocaeli Manşet


Geri Dön