05 / 05 / 2024

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.



İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyla ilgili olarak "Aşağıdaki sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından  yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" diye konuştu. 

Lütfü Türkkan, sunduğu soru önergesinin açıklamasında "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na  devredilen ve yıkım işlemleri tamamlanan İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm İhalesi'nin daha  önce 16 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirileceği açıklanmış, ancak bir gün kala ihale gerekçe  gösterilmeden ertelenmiştir.  

Cedit Mahallesi 1105 Konut, 6 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal  İşi ile ilgili yeni ihalenin 28 Temmuz 2022 tarihinde yapılacağı ilan edilmiştir" ifadelerini kullandı. 

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi? 

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesine ilişkin yönelttiği sorular şu şekilde oldu: 

1-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na devredilen ve yıkım işlemleri tamamlanan İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihale tarihi daha  önce 16 Haziran 2022 olarak açıklanmasına rağmen ihalenin yapılmasına bir gün kala neden  ertelenmiştir, bunun gerekçeleri nelerdir?  

2-İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm İhalesi'nin hiçbir gerekçe gösterilmeden ileri bir tarihe  ertelenmesi etik midir, bu konuda Bakanlığın görüşü nedir?  

3-Daha önce de ertelenen bu ihale ile ilgili neden aynı süreç yaşanmaktadır, uzun zamandır Kentsel  Dönüşüm Projesi'nin tamamlanmasını bekleyen Ceditliler'in henüz gerçekleştirilemeyen ve ertelenen bu ihale süreci nedeni ile yaşadıkları mağduriyet nasıl giderilecektir?  

4-Cedit Mahallesi 1105 Konut, 6 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi  İkmal İşi ile ilgili ihale en son ilan edildiği gibi 28 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak mıdır? 

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İzmir Gaziemir Aktepe 2. Etap'ın yapımına başlanıyor! İhalesi gerçekleştirildi!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!


Geri Dön