04 / 05 / 2024

İzmit Karamürsel'de bu yıl ilk kez plaj kuruldu!

İzmit Karamürsel'de bu yıl ilk kez plaj kuruldu!

İzmit Körfezi 'nde yıllar sonra ilk plaj Karamürsel Sahili 'nde açıldı. İzmit Körfezi 'nde kirliliğin önlenmesi için yapılan çalışmalar ve sanayi tesislerinin sıkı kontrol altına alınmasıyla yıllar sonra denize girildi



Körfez 'in, Marmara Denizi 'ne yakın ve daha geniş alanında bulunan Karamürsel İlçesi 'nde bu yıl ilk kez plaj kuruldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz sahillerinden kamyonlarla yüzlerce ton kum taşıtarak buradaki plaj bölgesine döktürdü. Deniz suyunun da tahliller sonucu yüzülebilir kalitede olduğu anlaşılınca plaj devreye alındı. Karaosmanoğlu, “Körfez 'de denize gireceğimizi söylediğimizde bize inanmayanlar oldu. İşte Karadeniz sahillerinden getirdiğimiz kumlarla hazırladığımız plaj, her gün dolup dolup taşıyor. Körfez 'de artık yüzme yarışları düzenleniyor. Havadan, karadan ve denizden yaptığımız denetlemelerle, hizmete soktuğumuz yeni arıtma tesisleriyle yakın bir gelecekte Körfez 'in her yerinden denize gireceğiz ” dedi.

Temizlik testi başkandan

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, temiz olduğunu iddia ettiği yeni açılan plajda, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile birlikte denize girdi. Denize girdikten sonra kumlara yatan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, çocuklarla şakalaştı. çocuklar, Karaosmanoğlu 'nun, Karadeniz 'den getirilen plaj kumlarına gömdü.
Hürriyet


Geri Dön