30 / 04 / 2024

İzmit Karamürsel'e Soykırım Parkı mı yapılacak?

İzmit Karamürsel'e Soykırım Parkı mı yapılacak?

İzmit Karamürsel Yesevi Düşünce Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Derneği “Soykırım Anıtı ve Parkı” projesini hayata geçirebilmek için bir kampanya başlatıyor. İmza kampanyasında 8 bin 372 şehide ithafen 8 bin 372 imza toplanması planlanıyor.



Karamürsel’deki Yesevi Düşünce Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ateş yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: ‘BM (UN) Güvenli Bölge ilan ettiği Srebrenitsa, 11 Temmuz 1995 yılında Ratko Mladiç'e bağlı Sırp birlikleri tarafından işgal edildi.  BM (UN) bünyesindeki Hollanda Birlikleri Komutanı Tom Karremans'ın da şehri Sırplara teslimi ile medeni Avrupa'nın tam ortasında büyük bir dram yaşandı.

 

8 BİN 372 İMZA


İzleyeceğimiz yol: 7 Temmuz 2016 Pazar günü yetkililerin gösterdiği yerde (yer ile bilgilendirme yapılacaktır) imza kampanyası başlatılacaktır. İmza kampanyasında 8 bin 372 şehide ithafen 8 bin 372 imza toplanması planlanmaktadır. Süreç içerisinde ilçede faaliyet gösteren STK'lar, dernekler, kurum ve kuruluşlar ile irtibata geçilerek destek istenecektir. Bu sayede çalışma kişisel mecradan bütünü kapsayan hale getirilecektir. İmzalar toplandıktan sonra gerekli prosedürler takip edilerek ilgili makamlara resmi başvuru yapılacaktır.”



Manşet Kocaeli 


Geri Dön