01 / 05 / 2024

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü gecikmeyecek!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü gecikmeyecek!

Ulaştırma Bakanlığı'nın geçtiğimiz hafta bir bağlantı halatı kopan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kaza sonrası köprünün yapım sürecinin 5-6 ay gecikeceği yönündeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.



Açıklamada şu ifadeler yer verildi: "Bazı basın yayın organlarında kazayla ilgili bazı haberler ve iddialar yer almıştır. 



Köprüdeki kazaya ilişkin teknik inceleme devam etmektedir. Bu inceleme bitmeden yapılacak her türlü yorum yanlış olacaktır. Kaza sonrası köprünün yapım sürecinin 5-6 ay gecikeceği yönündeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Hasar gören parçalar en kısa sürede temin edilerek kedi yolunun eksik kalan kısmı tamamlanacaktır. Köprünün, hedeflenen yapım süresinde bir değişiklik öngörülmemektedir. Yine başka bir haberde kaza öncesi ve sonrası diye verilen fotoğraflar tamamen kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Fotoğrafların tümü kaza sonrasında çekilmiştir. Kazanın sebebine ilişkin teknik inceleme bittiğinde gerekli açıklamalar yapılacaktır." Geçtiğimiz cumartesi meydana gelen ve olaydan kendini sorumlu tutan Japon mühendisin intiharına yol açan kazayla ilgili haberlerde köprünün inşaatında gecikme olacağı, kırılanların yerine ithal parça kullanılacağı ileri sürülmüştü. 



Dünya


Geri Dön