29 / 04 / 2024

İzmit Kültür Tepesi Valilik Konağı yıkılacak!

İzmit Kültür Tepesi Valilik Konağı yıkılacak!

İzmit Belediye Meclisi'nin 1 Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Kültür Tepesi'ndeki Valilik Konağı'nın yıkımı onaylandı.



İzmit Belediye Meclisi'nin 1 Şubat ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Belsa Plaza'nm 9. katında bulunan meclis salonunda gerçekleşti. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın başkanlığında gerçekleşen mecliste 12 gündem maddesi karara bağlandı. Başkan Doğan, Valilik Konağı'nın yıkılacağını belirterek, "Sayın valimizi bu konuda anlayış gösterdi. Ön hazırlık yapıyoruz. Biz de yeni valilik konağı yapmayı taahhüt ediyoruz. Vizyonu son derece yüksek bir valimiz var. Her valiye söylüyordum ama yanaşmıyorlardı" dedi. CHP Grup Başkan Vekili Ersin Albayrak'm tahliye olan Sefa Sirmen'in programını hatırlatması üzerine meclis sona erdi. Sonraki meclis toplantısı 7 Mart 2017 günü saat 15.00'da yapılacak. 


İKİ ETKİNLİĞİMİZ OLACAK 

4 Şubat Dünya Kanserle Mücadele Günü'ne değinen Doğan, "Maalesef kanser şu anda çağın en çok öldüren hastalığı. 9 Şubat dünya sigarayı bırakma günü ikisi de birbirini tamamladı. Kanserin en büyük sebebinin sigara olduğu düşünülürse, kapalı alanlar m kullanılmaması, pasif içicilerin, hamilelerin, çocukların korunması olarak düşünülebilir. 11 Şubat belediyemizin tek kadm belediye başkanı olan Leyla Atakan'ın 46'ncı yıldönümü, 2 etkinliğimiz olacak" dedi. 


TARİHİ BİR MEYDAN OLACAK 

Kültür Tepesi'nin 2. etap projesinin tam gaz devam ettiğini ifade eden Başkan Doğan, "Belirli yerler yıkılarak meydan açıldı. Gerçekten şehrimizin belki de en tarihi meydanı olacak. Tarihle dolu dolu meydanı olacak. Şu anda hepsi restore edilmiş durumda. Bizden önce yapılanlar vardı, bizim dönemizde de tamamlandı. İnşallah yaz ayında açacağız orayı. Çevredeki binalarında oraya yakışır şekilde cephelerinin döndürülmesi söz konusu. Bu binalarının cephe iyileştirmelerine ihtiyaç var" diye konuştu. 


BELEDİYELERİN SORUMLULUĞU 

CHP Grup Başkan Vekili Ersin Albayrak, Gültepe'deki inşaat projesine mecliste görüşülmediğini belirterek, "Gönül isterdi ki meclis üyelerine sunum yapsaydınız, daha verimli olurdu diye düşünüyoruz" dedi. Başkan Doğan ise Albayrak'ın bu görüşüne, "Bildiğiniz gibi şehrimizin hem fiziki anlamda hem sosyal anlamda hem de estetik anlamda gelişmesi belediyelerin önemli bir sorumluluğudur. Kocaeli yüzölçümü olarak küçük bir il ve sanayisi açısından cazibe merkezi olduğu için kilometre kareye düşen insan sayısına baktığımızda İstanbul'la yarışıyor" şeklinde yanıt verdi. 


MECLİSTE KONUŞMUŞTUK 

Konuyla ilgili konuşmasına devam eden Doğan, "Bu anlamda İzmit belediyesi bu bölgelerde oluşabilecek dönüşümlere öncelik etme arzusunda. Daha önce bu projeyi mecliste konuştuk. Gültepe yine bu anlamda hem fiziki hem sosyokültürel anlamda gelişme sağlanabilecek uç bölgelerimizden bir tanesi. TOKİ'den çok cüzi bir taksitle aldığımız alan vardı. Bunu değerlendirmek istiyoruz, böyle bir projeyi meclise sunmuştuk. Meclisimizi bunu komisyona sunmuş, komisyonda o bölgedeki yapılaşmaya bu kentin büyümesi anlamında önemli bir proje olacağı konusunda karar vermişti" şeklinde konuştu. 



Demokrat Kocaeli


Geri Dön