03 / 05 / 2024

Kültür Tepesi Projesi’nin 2. etap hazırlıkları tamamlandı!

Kültür Tepesi Projesi’nin 2. etap hazırlıkları tamamlandı!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın önem verdiği Kültür Tepesi Projesi’nin 2. etabıyla ilgili hazırlıkların sonuna gelindiği öğrenildi. Proje tamamlandıktan sonra alanda birçok sanat dalı ile ilgili faaliyet yürütülecek.



İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği Kültür Tepesi Projesi’nin 2. etabıyla ilgili hazırlıkların sonuna gelindiği öğrenildi. Proje tamamlandıktan sonra alanda birçok sanat dalı ile ilgili faaliyet yürütülecek


İzmit’teki tarihi ve kültürel mirasın sahip çıkılması bakımından büyük önem taşıyan Tarih Koridoru Projesi’nin en önemli ayaklarından olan Kültür Tepesi için hazırlanan 2. etap projesi, şehre ayrı bir değer katacak. İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, kültürel mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirilen Tarih Koridoru Projesi’nin 1.etabı olan Kültür Tepesi’nin devamı niteliğindeki 2. etabın avan projeleri yakında tamamlanacak ve Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün onayına sunulacak.


SANAT AĞIRLIKLI OLACAK

Mevcut tarihi binaların ve ağaç dokusunun korunarak, çevresinde ortaya çıkan peyzaj alanının aktif şekilde kullanıma açılması planlanan çalışmada resim, müzik, edebiyat ve heykel sanatlarına ağırlık veriliyor. Yetkililer, bu tasarım kararlarıyla Kültür Tepesi’nin sanatın merkezi haline geleceğini belirtti. Yapılan açıklamada, “Belediye Başkanımız, Kültür Tepesi’nin Paris’teki ressamlar ve İstanbul’daki Pierre Loti Tepesi’nden daha güzel olmasını istiyor.


ESTETİK VE AKTİF BİR ALAN

Bizler de buna göre proje hazırladık. Getirilecek fonksiyonlarla her köşede sanat dallarının harekete geçtiği, engelli, yaşlı ve çocukların da rahat kullanabileceği yol- mekan çözümleri ile mevcut tarihi yapıların harmanlandığı estetik ve aktif bir alan olması planlanmıştır. Proje onaylanır onaylanmaz çalışmalar başlayacaktır” ifadelerine yer verildi. 



Kocaeli Manşet


Geri Dön