04 / 05 / 2024

İzmit ve Başiskele’deki dereler ıslah edildi!

İzmit ve Başiskele’deki dereler ıslah edildi!

Kocaeli genelindeki çeşitli derelerde toplam 63 km uzunluğunda ıslah çalışması gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü, İzmit Sanayi ile Başiskele Yeşilyurt Mahallesi’nde dere ıslah çalışmalarını da tamamladı.




Kocaeli genelindeki çeşitli derelerde toplam 63 km uzunluğunda ıslah çalışması gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü, İzmit Sanayi ile Başiskele Yeşilyurt Mahallesi’nde dere ıslah çalışmalarını tamamladı. Açık ve kapalı kesit menfez olarak yapılan dereler çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde düzenli akışları sağlandı.



KAPALI KESİT MENFEZLER


İki ilçede yağmursuyu ile yüzey sularının aktığı derelerin sanayi kuruluşları ile yerleşim alanları için tehdit oluşturması üzerine proje hazırlayan İSU Genel Müdürlüğü, Şubat ayında başladığı çalışmaları kapsamında Başiskele Yeşilyurt Mahallesi Fay Yolu Caddesi üzerinde 3 ayrı yerde 12 ile 24 metre ebatlarında kapalı kesit 3 adet menfez ve Mehmet Akif Caddesi’nde 50 metre kapalı menfez yapıldı.


SANAYİ BAĞLAR DERESİ ISLAHI


Proje kapsamında ayrıca İzmit Sanayi mahallesi Eski Bağdat Caddesi’ndeki Bağlar deresi bölgedeki sanayi kuruluşları ile yerleşim alanlarına tehdit oluşturuyordu. Yapılan çalışmalarda toplam 200 metre açık menfez olarak ıslah çalışması yapıldı. Üzerinde köprüler ile korkuluklarda yapılan dere çevreye tehdit oluşturmayacak hale getirildi.




Ö.TÜRKÇAKAL BULVARI’NDA MENFEZ


Bağlar deresinin İzmit Körfezi’ne deşarj noktası yetersiz kalıyordu. Bunun için Ömer Türkçakal Bulvarı’nda kapalı menfez yapıldı. Her biri 5 metre genişliğinde olmak üzere 4 göz olarak yapılan menfez 60 metre uzunluğunda inşa edildi.



1,6 MİLYON TL MALİYET


Proje kapsamında toplam 350 metre açık ve kapalı kesit menfez ile dere ıslahı tamamlandı. Yerleşim alanları için tehdit oluşturmayacak hale getirilen dereıslah çalışmaları 1,6 milyon TL’ye mal oldu.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön