01 / 05 / 2024

İzmit ve Başiskele’ye 4.1 milyon TL'lik yatırım!

İzmit ve Başiskele’ye 4.1 milyon TL'lik yatırım!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit ve Başiskele ilçelerinin yüksek kesimlerindeki yerleşim alanlarının içmesuyu ihtiyacını depolayacak 5 adet çeşitli hacimde depo inşa ediyor




Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit ve Başiskele ilçelerinin yüksek kesimlerindeki yerleşim alanlarının içmesuyu ihtiyacını depolayacak 5 adet çeşitli hacimde depo inşa ediyor. Toplam 12 bin m3 arıtılmış içmesuyu depolayacak betonarme depoların inşaatı, 4.1 milyon TL’ye mal olacak.


599 ADET DEPO


İSU Genel Müdürlüğü, İl genelindeki 700 bine yaklaşan abonenin içmesuyu ihtiyacını Yuvacık ve Namazgah barajlarından sağlıyor. Şehre, barajlardan elde edilen günlük 350 bin m3 arıtılmış içmesuyu veriliyor. Bol ve düzenli suyu depolamak için de 599 adet çeşitli hacimde depo ve 8 bin 470 km uzunluğunda içmesuyu şebekesi ile abonelerine hizmet veriliyor.


KULLAR’DA 10 BİN M3 DEPO


Kurum, sanayi ve hızla göç ile birlikte özellikle yüksek kesimlerin artan su ihtiyacını karşılamak için proje hazırladı. Proje kapsamında İzmit ilçesine bağlı Yeşilova’da 1000 m3, Solaklarda 500 m3, Başiskele ilçesi Kullar’da 10 bin m3, Yeniköy Yeşilkent Kirazlıbahçe’de 300 m3 ve Samanlı dağlarının en yüksek noktası olan Aytepe’de 200 m3 betonarme depo inşa ediyor.


DEPOLAR 4.1 MİLYON TL’YE MAL OLACAK


Kullar, Aytepe, Kirazlıbahçe ve Solaklar içmesuyu depolarının inşaat çalışmaları sürüyor. Toplam 12 bin m3 içmesuyu depolayacak betonarme depoların inşaatı bir yıl sürecek ve 4.1 milyon TL’ye mal olacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön