28 / 04 / 2024

İzmit-Yalova Kıyı Alanları Projesi askıya çıktı!

İzmit-Yalova Kıyı Alanları Projesi askıya çıktı!

Bakanlık tarafından 2 Ekim 2014 tarihinde onaylanan İzmit Körfezi (Kocaeli- Yalova) Bütünleşik Kıyı Alanları Projesi ve plan raporu bugün askıya çıktı. Planlar 12 Kasım'da askıdan inecek...




İzmit Körfezindeki kıyı-deniz kullanımlarının ve bu kullanımların kara alanıyla bütünlüğü sağlamaya çevre ve deniz kirliliğini önlemeye, gerek kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında gerekse de kara tarafında kalan bölümünde yer alan kültürel doğal ekolojik değerleri ve sulak alanları korumaya yönelik  hazırlanan, koruma-kullanım  dengesi ile  doğal ve kentsel çevre uyumunu gözeteni 644 sayılı KHK hükümleri uyarınca; kıyı alanları ile  bu alanların fonksiyonel ve fiziksel olarak devamı niteliğindeki geri sahaların korunmasına ve kullanılmasına dair stratejiler ve öneriler geliştiren, bu alanların kara yönündeki kullanım kararları ile  ilişkisini gözeten stratejiler öneren İzmit Körfezi (Kocaeli- Yalova)  Bütünleşik Kıyı Alanları  Projesi, bakanlık tarafından 2 Ekim 2014 tarihinde onaylandı.


İzmit - Yalova Kıyı Alanları Projesi ve plan açıklama raporu bugün askıya çıktı. Onaylanan planlar 12 Kasım 2014 tarihinde askıdan inecek.      



Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön