14 / 05 / 2024

İzmit Yuvacık Camii'nin inşaatı tamamlandı!

İzmit Yuvacık Camii'nin inşaatı tamamlandı!

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun dedesi Hafız Muharrem Karaosmanoğlu’nun adı verilen, Yuvacık’ta yapılan Camii açılışa hazır. Camii bir hafta içinde Diyanet’e devredildikten sonra ay sonuna kadar açılacak.



Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun dedesi Hafız Muharrem Karaosmanoğlu’nun adı veriler, çocukları ve torunları tarafından Yuvacık’ta yapılan Camii açılışa hazır. Camii bir hafta içinde Diyanet’e devredildikten sonra ay sonuna kadar açılacak 


Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun dedesi Hafız Muharrem Karaosmanoğlu’nun çocukları ve torunları Muharrem Karaosmanoğlu’nun adına yaptırdıkları camii tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu’nun Yuvacık’ta bulunan evinin yanına yapılan Camii, mimarisi ve estetiği ile son dönemde yapılan camiler arasında gelecekte örnek olması beklenen bir cami oldu. Karaosmanoğlu Cami Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Camii, bir hafta içinde Diyanet İleri Başkanlığına devredilecek. Devrin ardından ay sonuna kadar caminin açılması bekleniyor.


7 DÖNÜM ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ


Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun girişimleri ile amcaları ve kuzenleri ile birlikte dedelerinin isimleri yaşatmak için camii yapıldı. Aile fertlerinin katkıları ile yapılan camiye Karaosmanoğlu’nun dedesi Hafız Muharrem Karaosmanoğlu ismi verildi. 7 dönüm arazi üzerinde kurulan camide bir anda 600 kişi namaz kılabilecek. Tamamen geleneksel Selçuklu Mimarisiyle yapılan caminin duvarları ahşap ve taş oyma işçiliği ile inşa edildi. Caminin bulunduğu alanda çocuk parkı, şadırvan ve caminin sosyal donatı alanları olacak.


ALAN TAMAMEN AĞAÇLANDIRILDI


Tek katlı olarak inşa edilen caminin içinde asma kat bulunmakta. İç bölümünde bulunan asma kat, mimber, tavan tamamen ahşap işçiliği ile yapıldı. Mimarisi ile örnek bir cami olacak Hafız Muharrem Karaosmanoğlu Camii’nin bulunduğu alanın çevresi de tamamen ağaçlandırıldı. Meyve ağaçları ve birçok değişik ağaç türünün dikildiği caminin çevresi yeşillendirildi.


AY SONUNA KADAR AÇILACAK


Yapımı tamamlanan camiinin derneği olan Karaosmanoğlu Cami Eğitim ve Kültür Derneği tarafından önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanlığına caminin devri yapılacak. Tüm yasal işlemlerini tamamlayan Dernek, bundan sonra caminin temizlik ve diğer işlerini yürütmeye devam edecek. Caminin devrinin ardından Diyanet İşleri Başkanının katılımı ile bu ay sonuna kadar camının açılışının yapılması planlanıyor. Açılış tarihini Diyanet İşleri belirleyecek.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön