05 / 05 / 2024

İzmit'teki asırlık ışık camii restore edildi!

İzmit'teki asırlık ışık camii restore edildi!

Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri restore ettiren İzmit Belediyesi Bağlıca Mahallesi (Köyü)’ndeki asırlık camiyi de restore etti.



 

İzmit Belediyesi yok olmaya yüz tutan tarihi değerleri yaşatmayı sürdürüyor. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, şimdiye kadar onlarca tarihi eseri restore ettiren İzmit Belediyesince Bağlıca Mahallesi (Köyü)’ndeki asırlık camii de restore edildi.

İzmit merkeze yaklaşık 45 kilometre mesafede yer alan Bağlıca Ortaköy mevkiinde bulunan ve 1800’lü yıllarda inşa edildiği tahmin edilen Işıklı Camii yaklaşık 350 bin TL harcanarak yok olmaktan kurtarıldı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile asırlık caminin restore edilmesi bölge sakinlerince sevinçle karşılandı. İzmitli vatandaşlar “Atalarımızdan kalan bir değerin yok olmaktan kurtarılması bizleri fazlasıyla memnun etti. Belediye Başkanımıza duyarlılığından dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

İbadete Açılacak

Özellikle Osmanlı döneminde çevre köylerin Cuma namazı için toplandıkları Işıklı Camii’nde Kadir Gecesi ve diğer mübarek gecelerde ışık süzüldüğü rivayet edildiği için bu isim verildiği belirtildi. Çevre düzenlemelerinin tamamlanmasıyla beraber Işıklı Camii ibadete açılacak. Belediye Yetkilileri, köy mezarlığının da yer aldığı yaklaşık 33 dönümlük arazi içindeki Işıklı Camiyle birlikte şadırvanında yeniden yapıldığını dile getirdi.


Geri Dön