24 / 05 / 2024

ışık cami restorasyon

ışık cami restorasyon

Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri restore ettiren İzmit Belediyesi Bağlıca Mahallesi (Köyü)’ndeki asırlık camiyi de restore etti.

Mayas Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Mayas Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Doğukan Ergül ve Mehmet Akif Çelik ortaklığında kuruldu.

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilköy'de konumlanan tarihi Arnavut Hayreddin Bey Köşkü, yakın dönemde onaylanan restorasyon projesiyle gündeme geldi. restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile ilgili konuştu.

Emlak Konut GYO Güney Ayazma, Kayabaşı ve Kapadık'ın kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Başakşehir Güney Ayazma ve Kayabaşı-Avcılar Kapadık Cami İnşaatları ile Ada İçi Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi'nin, kesin kabulü yapıldı ve kesin kabul tutanağı 1 Mart tarihinde onaylandı. 

Cab Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Cab Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi Fatih’te    500 bin TL sermaye bedeli ile Canan Akhüsük Bozkurt tarafından kuruldu.

Şenyurt Kündekari Restorasyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şenyurt Kündekari Restorasyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Burak Şenyurt tarafından kuruldu.

Nyd Mimarlık Ve Restorasyon İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nyd Mimarlık Ve Restorasyon İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Meftun Kocaboy tarafından kuruldu.

İzmir Karaburun'da 190 yıllık cami için yıkım kararı!

Diyanet, İzmir’deki camiyi ibadete kapattı. Çevre Bakanlığı yıkım kararı verdi. CHP’li belediye caminin yıkılmaması için harekete geçti. 

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde beton kubbeler söküldü!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından olan Fatih Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet döneminde orijinal ahşap kubbelerin yerine beton kubbeler yapılması nedeniyle yaklaşık bin 500 ton ağırlık taşıyan Fatih Köşkü'nün kubbeleri restorasyonla eski haline dönüştürülecek.

Cezayir'de 1.5 milyar dolara yapılan Büyük Cami açılışa hazırlanıyor!

Cezayir, Fransız sömürgesi olduğu dönemde katolik rahiplerin başkentte misyonerlik merkezi olarak kullandıkları noktaya 1,5 milyar dolar maliyetle yapılan ülkenin sembolü olmaya aday dünyanın en büyük üçüncü camisinin açılışı için hazırlanıyor. 

Melsa Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Melsa Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi bugün Kartal’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Melisa Kabasakal tarafından kuruldu.

ışık cami restorasyon Haberi

ışık cami restorasyon

İzmit Belediyesi yok olmaya yüz tutan tarihi değerleri yaşatmayı sürdürüyor. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, şimdiye kadar onlarca tarihi eseri restore ettiren İzmit Belediyesince Bağlıca Mahallesi (Köyü)’ndeki asırlık camii de restore edildi.

İzmit merkeze yaklaşık 45 kilometre mesafede yer alan Bağlıca Ortaköy mevkiinde bulunan ve 1800’lü yıllarda inşa edildiği tahmin edilen Işıklı Camii yaklaşık 350 bin TL harcanarak yok olmaktan kurtarıldı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile asırlık caminin restore edilmesi bölge sakinlerince sevinçle karşılandı. İzmitli vatandaşlar “Atalarımızdan kalan bir değerin yok olmaktan kurtarılması bizleri fazlasıyla memnun etti. Belediye Başkanımıza duyarlılığından dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

İbadete Açılacak

Özellikle Osmanlı döneminde çevre köylerin Cuma namazı için toplandıkları Işıklı Camii’nde Kadir Gecesi ve diğer mübarek gecelerde ışık süzüldüğü...