03 / 05 / 2024

İzocam yeni ürününde çevreyi esas aldı!

İzocam yeni ürününde çevreyi esas aldı!

Camyünü, taşyünü, XPS, EPS, kauçuk, polietilenin yanı sıra çatı ve dış cephe sektörüne yönelik taşyünü ve poliüretan yalıtımlı paneller ile trapezler üreten İzocam, 2014 yılında Yeni Nesil Camyünü ürünü yatırımını gerçekleştirdi.




Camyünü, taşyünü, XPS, EPS, kauçuk, polietilenin yanı sıra çatı ve dış cephe sektörüne yönelik taşyünü ve poliüretan yalıtımlı paneller ile trapezler üreten İzocam, 2014 yılında Yeni Nesil Camyünü ürünü yatırımını gerçekleştirdi. Bu ürünün çevre duyarlılığı ön planda tutularak geliştirildiğini vurgulayan İzocam Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem, üretiminde doğal mineraller ve geri dönüşüm ürünleri kullanıldığının bilgisini verdi. 

İhracat kalemlerinin de, İzocam'ın büyümesine katkısı olduğuna işaret eden Fatih Öktem, "Yakın coğrafyaya ihracat yapan bir şirket olarak, bugünlerde ihracatın parlak bir dönemde olmadığını söyleyebiliriz. Artık Suriye pazarımız olduğunu söyleyemeyiz. Irak pazarımızın ise yüzde 60'a yakını kapandı. Buna rağmen 2014 yılı ihracatımız, geçen seneye göre yüzde 9 büyüdü" dedi. Şu an Ortadoğu ve Balkanlardaki en yüksek mineral yün kapasitesine sahip firma olduklarının altını çizen Öktem, yıllık 130 bin ton üretim yapma kapasitelerinin bulunduğunu ve bunun önemli bir kısmını kullandıklarını söyledi. 

Yurt içi ve dışında yatırımlarının sürdüğünden bahseden Fatih Öktem, "Balkanlar, Türk cumhuriyetleri, Ortadoğu, Afrika başta olmak üzere, ihracat yaptığımız 46 ülke bulunuyor. Hali hazırda 16 ülkede yerleşik bayilerimizle çözüm sunuyor, enerji verimliliğine ve konfora katkı sağlıyoruz. Ürün çeşitliliğimiz, kalitemiz ve hizmetimiz, detay çözümlerimiz, oluşturduğumuz değer ve farklılıklarımız hem bölgemizde, hem de dünyada İzocam'a ilgiyi'artırârak "sürdürüyor" Şeklinde konuştu. Aynı zamanda, Fas, Tunus ve Cezayir'de tesis ettikleri yeni bayilikler, Azerbaycan ve Gürcistan gibi ülkelerde artırdıkları tanıtım faaliyetleri doğrultusunda, ihracatı da her yıl geliştirdiklerini bildiren Öktem, "Çevre ülkelerde 20'yi aşkın bayimiz ve yürüttüğümüz ihracat faaliyetlerimizle yalıtım malzemesi satışımız bulunuyor. Faaliyetlerimiz 2015'te de artarak devam edecek" öngörüsünde bulundu. araştirma servİsI Firma olarak projelerinde çevre konusundaki hassasiyetlerini sürekli vurguladıklarını ve birçok sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdiklerini belirten Fatih Öktem, Yeni Nesil Camyünü ürünü ile çevreye ve doğaya karşı duyarlılıklarını sürdürdüklerini dile getirdi. Yeni Nesil Camyünü'nün imalat aşamasında kullanılan enerjiden 100 kat tasarruf edildiğine dikkat çeken Öktem, "Düşük karbon ayak iziyle çevreye ve enerji dostu bu ürün, kolay ayrışmayan esnek elyaf yapısı ile daha iyi kalınlık kazanıyor" diye konuştu. Geliştirilmiş teknolojisi ile ileri teknik özellikler kazandırılan Yeni Nesil Camyünü'nün ısı iletim katsayısı düşürülmesi nedeniyle yalıtım özelliğinin de iyileştiğini söyleyen Öktem, ısı yalıtımının yanı sıra, akustik konfor ve yangın güvenliğinde de yüksek performans sağladığının, bina ve teknik yalıtımdaki tüm detaylara güvenilir çözüm getirdiğinin altını çizdi. 

400 milyon TL ciro hedefliyor Turistik tesislerin ve sanayi binalarının da tesisat, havalandırma, ısıtma-soğutmagibi sistemlerinde kullanılan geniş bir yalıtım ürün yelpazesinje sahip olduklarını belirten Fatih Öktem, bu yüzden birçok farklı hedefe yönelik ürün ve hizmet sunduklarını ve kriz veya durgunluk dönemlerinde sektördeki dalgalanmalardan en az seviyede etkilendiklerini dile getirdi. 2014 yılının ilk çeyreğinde, geçen yılın ilk çeyreğine oranla yü2de 12'lik bir artış ile 84 milyon TL ciro yaptıklarını belirten Öktem, yıl sonunda yaklaşık 400 milyon TL'lik ciroya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. İzocam'ın ayrıca modernizasyon, çevre düzenleme ve kapasite artırıcı hamlelerine 2015 yılında da devam edeceğine değinen Öktem, "Her dönemde olduğu gibi 2015'te de sektörel eğitimler vermeye, iş ortaklarımızı, çalışanları ve iş arkadaşlarımızı, kendilerini geliştirme konusunda teşvik etme ye devam edeceğiz" ifadesinde bulundu. 



Dünya Sektörel Ek


Geri Dön