29 / 04 / 2024

Betek Boya yeni ürünü Capatect Organic Sistem'i piyasaya sundu!

Betek Boya yeni ürünü Capatect Organic Sistem'i piyasaya sundu!

Capatect markasıyla 2003 yılından beri yalıtım sektöründe faaliyet gösteren Betek Grubu, yeni ürünü Capatect Organic Sistem' i piyasaya sundu. Ürünün tanıtımını Yapı Fuarı' nda gerçekleştirildi...



Capatect markasıyla 2003 yılından beri yalıtım sektöründe faaliyet gösteren Betek Grubu, yeni ürünü Capatect Organic Sistem'i piyasaya sundu. Ürünün tanıtımını Yapı Fuarı'nda gerçekleştirdiklerini bildiren Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, "Pratik ve kullanıma hazır ürünleri sayesinde standart ısı yalıtım sistemlerine göre yüzde 20'ye varan oranda hızlı ve kolay uygulanan Capatect Organic Sistem, ısı yalıtımı uygulamalarında işçilik, iskele ve genel gider maliyetlerini de düşürüyor" dedi. 


Capatect Organic Sistem'in Avrupa'da yaygın olarak kullanıldığım belirten Gülay Dindoruk, "Capatect Organic Isı Yalıtım Yapıştırıcısı, mineral esaslı yüzeylerin yanı sıra ahşap, OSB ve betonpan tarzı zor yüzeylere bile güvenle yapışır. Capatect Organic Isı Yalıtım Sıvası, mineral esaslı ürünlere göre çok esnek ve darbe dayanımı yüksektir. Son katta kendinden renkli ve kullanıma hazır Capatect Süikonlu Kaplama ile bütünleşen Organic Sistem ile hem kaplama hem boya işlemi aynı anda yapüır" dedi. 


Türkiye'de yalıtım sektörünün 2013'te yüzde 5'in üzerinde bir büyüme göstererek 65 milyon metrekarelik bir pazar büyüklüğüne ulaştığını ileten Gülay Dindoruk, "Pazarın 17 milyon metrekareden fazlası, başta Capatect Isı Yalıtım Sistemi olmak üzere Betek Grubu yalıtım markaları ile yalıtıldı" diye konuştu. 2014 yılında pazarın yaklaşık yüzde 10 civarında bir büyüme sergüeyeceği tahmininde bulunan Dindoruk, Capatect Sistemi'nin ise bu büyüme rakamının üzerinde büyüme hedeflediğini söyledi. Yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları fabrika yatırımlarının yanı sıra pazara yaptıkları yatırımlar ile de faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Dindoruk, 2014 ydının ilk-yarısında planladıkları gibi inşaat sektörünün önünde bir büyüme gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Gerçekleşen inşaat projelerinde Betek ürünlerinin tercih edildiğini vurgulayan Dindoruk, "2014 yılında pazarın inşaat sektörü ve Türkiye gelişiminin önünde bir büyüme trendine sahip olması bekleniyor ve hedeflerimizi de bu yönde yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Enerji verimliliklerini değerlendirme yetkisi aldı Capatect ürünlerinin TS EN 13499 ve ETAG 004 kriterlerine uygun olduğunu belirten Gülay Dindoruk, Capatect teknik şartnamesine göre yapılan uygulamalarda bu ürünlere 10 yıl garanti verildiğini ve iki yıl boyunca sigortalandığını söyledi. 2013 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yetki ile konutların enerji verimliliklerini değerlendirme (EVD) ve Enerji Kimlik Belgesi verme konusunda yetki aldıklarını da ifade etti. 2011 yılında devreye giren Binalarda Enerji Performası yönetmeliği ile tüm yeni yapüan binalar için 'Enerji Kimlik Belgesi' alma zorunluluğu bulunduğunu anımsatan Dindoruk, şöyle devam etti: "Mevcut binalar için ise 2017 yılma kadar Enerji Kimlik Belgesi alınması gerekiyor. Binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma/soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren bu belge, bakanlığın yetki verdiği EVD firmaları tarafından verüebilecek. Betek olarak bu alanda yetki alan ilk ve tek yapı malzemesi firması olduk. Çeşitli kampanyalarımız ile Enerji Kimlik Belgesi hizmetini de tüketicilerimize sunuyoruz." Mimar ve mühendisler, yerel yönetimler, apartman yöneticileri ve toplumun her kesiminden bireylerin katüımı ile çeşitli seminerler gerçekleştirdiklerini aktaran Dindoruk, "Yalıtım bilincini tüm topluma yaymayı hedefliyoruz. 2003 yılından bu yana 11 bin'den fazla uygulamacıya yaptığımız eğitimler ile sektöre kalifiye eleman yetiştirilmesini amaçlıyoruz" diye konuştu. 

Haksız rekabet ve kalitesiz ya da amaçsız ürünlerin sektörde kendisine yer bulma çabalarının, sektörün önemli sorunlarının başında geldiğini dile getiren Gülay Dindoruk, şunları söyledi: "Bina yalıtımında ortaya konan yasal düzenlemeler, bu uygulamaların belli bir kalite standardında gerçekleşebilmesi için oldukça önemli. Bu düzenlemelerin daha geniş kapsamlı ürün ve uygulama detaylarını da kapsamına alması gelecek dönemde sektör açısında önemli bir ihtiyaç olacak. 


Eğer bu konuda bir takım önemler alınmaz ise, kalitesiz ürünlerden ötürü hem müli servet boşa harcanacak hem de ısı yalıtımı ile tasarruf etmek isteyen kişilerin mağduriyeti yaşaması kaçınılmaz olacak. 


İlgili standartlara göre üretilen yalıtım sistemi ürünlerinin, konusunda uzman kişilerce uygulanması ve ısı yalıtımı özelliği olmayan bazı yapı malzemelerinm piyasada yanlış tanıtümalarının önüne geçilmesi, sektörün sağlıklı gelişimi için oldukça önemli.


Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön