30 / 04 / 2024

İZODER: Isı yalıtımıyla 46 milyar TL tasarruf yapılacak!

İZODER: Isı yalıtımıyla 46 milyar TL tasarruf yapılacak!

'Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı'nı değerlendiren İZODER Başkanı Ferdi Erdoğan, "Kalkınma Planı'nın öngördüğü süre içinde 6.5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar TL tasarruf elde edilecek...



BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Onuncu Kalkınma Planı'nda yer alan 'Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı'nı değerlendiren İZODER Başkanı Ferdi Erdoğan, "Kalkınma Planı'nın öngördüğü süre içinde 6.5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar TL tasarruf elde edilecek, 51 bin kişiye yeni istihdam sağlanacak ve 125 milyon ton karbon salimini engellenecek. İsı yalıtımıyla sağlanacak tasarruf miktarı, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşunun yıllık gelirinden daha fazla" dedi. 


Başbakan Davutoğlu'nıın, beraberindeki 11 bakanla açıkladığı 'Onuncu Kalkınma Planı'nda yer alan konuların, 'Öncelikli Dönüşüm Programlan'olarak 25 başlıkta listelendiğini ifade eden İZODER (İsı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) Başkanı Ferdi Erdoğan, 'Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı'nın, 9 başlığı kapsayan ilk pakette bulunmasının ise tüketici ve yalıtım sektörü için çok önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. 


Yalıtım sektöründe artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak Açıklanan programda, sorumlu kurumların ve takvimin belirlenmiş olmasının da büyük avantaj olduğunu ifade eden Ferdi Erdoğan, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen 'Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı Eylem Planı', binalarda enerji verimliliğinin itici gücü olan ısı yalıtımı sektörünü çok yakından ilgilendiriyor. Bu planın uygulanmaya başlanmasıyla, önemli adımların atılacağı yalıtım sektöründe hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diye konuştu. 


Ticari Hayat


Geri Dön