02 / 05 / 2024

İzoduo firması depreme dayanıklı yapı taşı üretti!

İzoduo firması depreme dayanıklı yapı taşı üretti!

İzoduo firması, 17 Ağustos depremindeki eksiklikleri göz önünde bulundurarak, bir yapı taşı üretti



Şirket, pomza taşı ve polistren köpüğünden elde ettiği ürünü 2011'de Kanada'ya satacak. Türkiye'de inşaat sektörü hızlı büyümesini sürdürüyor. İnşaat firmaları, farklı fiyat ve alternatifte yeni projeler üreterek tüketicilere ulaşmanın planlarını yapıyor. Ancak bu karşın bazı yapılarda kalitesiz ve ucuz ürünlerin tercih edilmesi de vatandaşların hayatını tehlikeye atıyor. Eskişehirli İzoduo firması, 17 Ağustos depremindeki eksikliklerden esinlenerek yeni bir yapı taşı üretti. Volkanik bir kaya türü olan pomza taşı ile çimento ve polistren köpüğünü (EPS) birleştiren şirket, Türkiye Patent Endüstrisi'nden (TPE) patent alarak yalıtım niteliği yüksek yeni bir duvar yapı elamanı meydana getirdi.

5 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILDI

Üretim için 5 milyon lira yatırım yaptıklarını belirten İzoduo Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Lüleci, bu yatırımlarla mevcut 2 bin metre üretimi birkaç yıl içinde 5 bin- 5 bin 500 metreye çıkaracaklarını söyledi.

DEPREM TESTİ DE YAPILACAK

Bu üretimin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten İzoduo Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Lüleci, ayrıca fabrikalarda elektrik haricinde hiçbir enerji kullanmadıklarını da dile getirdi. Üçlü karışımın hem hafif hem de dayanıklılık konusunda deprem riski taşıyan bölgelerde ön plana çıkacağına dikkat çeken Lüleci, bunun yanında firma önümüzdeki günlerde Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'na deprem testi yaptıracak. Şirket, yılsonuna kadar en az 200 kişiyi daha istihdam edecek. Bu ürünün patentinin kendilerinde olduğunu kaydeden Hüseyin Lüleci, 2011 yılına kadar ürünün kullanım izninin Kanada başta olmak üzere birçok AB ülkesine de verileceğine açıkladı.
Yeni Şafak


Geri Dön