29 / 04 / 2024

İZSU Ödemiş'in su sorununa kayıtsız kaldı!

İZSU Ödemiş'in su sorununa kayıtsız kaldı!

Bütünşehir Yasası ile birlikte tüm ilçelerin su işlerinden sorumlu olan İZSU'nun hizmet alanındaki Ödemiş'in Bozcayaka Köyü'nde içme suyu pompaları yanınca vatandaşlar üç gün boyunca susuz kaldı.




Ödemiş’in Bozcayaka Mahallesi’nde su pompaları yanınca 800 nüfuslu köy hafta sonunu susuz geçirdi. İZSU’nun duruma müdahale etmemesi ise vatandaşları kızdırdı


Bütünşehir Yasası ile birlikte tüm ilçelerin su işlerinden sorumlu olan İZSU'nun hizmet alanındaki Ödemiş'in Bozcayaka Köyü'nde içme suyu pompaları yanınca vatandaşlar üç gün boyunca susuz kaldı. Kimi vatandaşlar kendi kuyularından kullanma suyu çekip komşularına dağıtırken, kimi vatandaşlar da Ödemiş Belediyesi'nin gönderdiği tankerin suyunu kullandı. Köyün genci, yaşlısı elinde kova ve güğümlerle tankere koştu.


Hayvanlar da susuz kaldı

Bozcayaka Muhtarı Halil Körük, arazilerini sulayıp, hayvanlarına su verdikleri kuyulara yüklendiklerini belirterek, sadece hayvanların günlük su tüketiminin 50 tondan fazla olduğunu söyeldi. İZSU'nun Küçük Menderes Havzası'ndaki yapılanmasını bir an önce tamamlaması gerektiğini belirten Körük, "Eskiden böyle arızalarda köyün bütçesi vardı, birkaç saatte sorun gideriliyordu. İlçe belediyesinden yardım alınıyordu. Ödemiş'te 99 mahalle var, İZSU'nun bir an evvel yapılanmasını kurması lazım. Ne zaman başımız sıkışza Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'e koşuyoruz. Ama şu an İZSU'nun müdahalesini bekliyoruz" diye konuştu.


Kahveyi açamadı

Susuzluk nedeniyle köy kahvehanesini açamadığını anlatan işletmeci Adem Kızan ise, "Sular gidince kahveyi bir gün kapatmak zorunda kaldım. İkinci gün vatandaşlar kapıma dayandı. 5 litrelik şişelerle su aldım. Bulaşıkları ise bidona doldurduğumuz suyla yıkayabiliyorum. Eskiden de arıza olabiliyordu ama üç gün beklemiyorduk. Her arızada 3-4 gün susuz kalınacaksa yandık" dedi.



"Suyun gelirini alıp, arızalar için halkı bekletmek olmaz"

Köy sakinlerinden eski muhtar Bayram Avcı da köyün su sıkıntısı ile ilgili İZSU yetkililerine bilgi verdiğini ancak kimsenin kendisini dinlemediğini belirterek şunları söyledi: "Bademli Belediyesi'nden İZSU'ya devredilen su fabrikasının bir günlük geliri bile Ödemiş'in tüm arızalarını gidermek için kaynak sağlar. Aylardır su faturalarına bakan yok belki de çok büyük faturalar gelecek. Bunun endişesini yaşarken bir de susuz kaldık. Su parasını alıp, Bademli'deki fabrikayı işletip vatandaşı üç gün susuz bırakmak olmaz. Ödemiş Belediyesi tanker yollamasa bu devirde içecek bir bardak suyumuz olmayacak" 



Yeni Asır


Geri Dön