10 / 05 / 2024

İZSU, Tahtalı'ya 800 bin fidan dikti!

İZSU, Tahtalı'ya 800 bin fidan dikti!

İzmir'in daha yeşil bir dokuya kavuşması için başta İnciraltı ve Sasalı olmak üzere farklı bölgelerde kent ormanları oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi' nin yeşillendirme çalışmalarına bağlı kurumu İZSU'dan büyük destek geldi.




İzmir'in daha yeşil bir dokuya kavuşması için başta İnciraltı ve Sasalı olmak üzere farklı bölgelerde kent ormanları oluşturan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi' nin yeşillendirme çalışmalarına bağlı kurumu İZSU'dan büyük destek geldi. İZSU Genel Müdürlüğü, Tahtalı Barajı Mutlak Koruma Alanı'nda başlattığı ağaçlandırma çalışmalarına yeni bir halka daha ekledi. Bugüne kadar 540 hektarlık alanda 650 bin fidan yeşerirken, 100 hektarlık alanın daha yeşillendirme çalışmaları başladı. İZSU, Ocak ayı sonunda 100 hektarlık alana 104 bin fidan daha dikecek. Ayrıca daha önce dikimi yapılan alanlara da 48 bin fidan ilave edilecek. 


Böylelikle 640 hektarlık alanda 800 bin fidana ulaşılmış olacak. İzmir'in önemli yeşil alanlarından biri olan Kültürpark'ta 9 bin 500 ağaç bulunuluyor. Tahtalı Havzasına dikilen ağaç sayısı, Kültürpark'taki ağaç sayısının 80 katına ulaşıyor. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, geriye kalan ve kamulaştırması devam eden 60 hektarlık alanı da 2015 yılı sonuna kadar ağaçlandırmayı hedeflediklerini bildirdi. İZSU'nun 2001 yılından bu yana 800 bin fidan dikimi için yaptığı harcama ise 2.5 milyon lira oldu. Tahtalı Baraj havzasının yanı sıra dere havzalarında da ağaçlandırma çalışması yaptıklarını kaydeden yetkililer, "Havzalarda gerçekleştirdiğimiz ağaç dikimleri ile sele ve erozyona karşı önlem almış oluyoruz. Çevreye duyarlı bir yaklaşımla başlattığımız ağaçlandırma çalışmaları gelecek yıllarda da devam edecek" dedi. 


11 kent ormanı daha Kentin su ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan Tahtalı Barajı ve havzasının korunması için önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise ağaçlandırma çalışmalanyla ilgili şu bilgileri verdi: "Buca Evka-l'den başlattığımız yeşil seferberliğimiz sürüyor. 2 yıl içinde 11 ağaçlandırma alanına 582 bin ağaç daha dikmeyi planlıyoruz. Tahtalı, Kadifekale ve Buca Evka l'in yanı sıra Menemen - Hıdırtepe ve Asarlık, Uzundere TOKİ, Bornova Evka-4, Çiğli Evka2, Bayraklı Ömekköy ve Dogançay, Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı'nda yeni kent ormanları oluşturacağız."


Haber Ekpres



Geri Dön