04 / 05 / 2024

James Drinkwater kimdir?

James Drinkwater kimdir?

James Drinkwater, ÇEDBİK tarafından Swissotel The Bosphorus'ta 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde düzenlenen 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nin konuşmacılarından... Peki James Drinkwater kimdir? İşte James Drinkwater'in biyografisi...



James Drinkwater kimdir?


James Drinkwater, Dünya Yeşil Bina Konseyi'nin Avrupa Bölgesel Ağı'nın yetkili strateji danışmanı. Avrupa'da 30'dan fazla ulusal yeşil bina konseyine Avrupa yeşil bina yasaları ve politikaları konusunda danışmanlık yapıyor, avukatlık işlerini koordine ediyor ve Dünya Yeşil Bina Konseyi'nin küresel strateji çalışma kolunun işlerini yürütüyor. 


Cambridge Üniversitesi'nden bir master derecesi olan James'in kurumsal ve finansal hukuk konusunda bir profesyonel geçmişi var. 


Bugünkü pozisyonundan önce dünya çapında bir hukuk firması olan Linklaters LLP'nin Çevre ve İklim Değişikliği firmasının iştirakçısı olan James, bu esnada Birleşik Krallık ve Avrupa'daki dünya çapında çalışan şirketlere sürdürülebilir gayrimenkul kuralları ve politikaları, yenilenebilir enerji projeleri ve kimyasallar hakkındaki yönetmelikler üzerine danışmanlık hizmeti verme konusunda uzmanlaştı. James'in ayrıca RIBA'da, sürdürülebilir bina politikaları ve Avrupa Birliği kamu ihale reformu üzerine odaklandığı bir iş geçmişi var.


Geri Dön