18 / 05 / 2024

Jean Tigana, Malide'ki Türk okuluna bilgisayar laboratuvarı yaptırıyor!

Jean Tigana, Malide'ki Türk okuluna bilgisayar laboratuvarı yaptırıyor!

Mali'nin başkenti Bamako'da inşaatı süren Türk okuluna sürpriz bir destek geldi. Arazisine dev eğitim kompleksinin yapıldığı haberini alan Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Jean Tigana, Türk okuluna bir bilgisayar laboratuvarı bağışladı...




Mali'nin başkenti Bamako'da inşaatı süren Türk okuluna sürpriz bir destek geldi. Arazisine dev eğitim kompleksinin yapıldığı haberini alan Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Jean Tigana, Türk okuluna bir bilgisayar laboratuvarı bağışladı. 


İç savaşların yaşandığı, her gün acı haberlerin geldiği Mali'de yüzleri gül düren bu gelişmenin ilgine bir hikâyesi var. Mali'de okııl yapmak için kollan sıvayan eği tim gönüllüleri halen üzerinde inşaatı süren arsa için emlakçı ile görüşmeye gider. Emlak çı ise bir dönem Beşiktaş'ı da çalıştıran Malı asıllı Fransız Teknik Direktör Jean Tıgana'nın yeğenidir. Satın alınmak istenen arazinin sahibi ise Tigana'dır. Emlakçı bu araziye bir okul yapılacak olması sebebiyle Türk girişimcilere kolaylık gösterir. Arazi uygun fiyata satılır. Bir şiire sonra emlakçı, eğitim gönüllülc rini arayarak temeli atılan okulla ilgili bir teklif: olduğunu söyler. Okul inşaatından Tiganayı haberdar ettiğini, bunun üzerine ünlü teknik adamın Mali'nin gelecegi olan gençleri yetiştirmeyi hedefleyen ve daha önce ülkede açtığı okullarla kendini ispatlayan Tiirk girişimdle re destek olmak istediğini belirtir.


Tıgana'nın teklifi yeni yapılan eğitim kompleksine bir bilgisayar laboratuvarı bağışlamaktır. Geçtiğimiz yıl temeli atılan ve Kolej 1 lorizon adı verilen eğitim kurumunun bir yıl için de bitirilmesi hedefleniyor. İçinde ilk. orta ve lise okulları bulunacak eğitim kompleksi tamamlandığında 900 öğrencinin eğilim aldığı bir mekan olacak. Mali'de Türk girişimcilerin yaptığı eğitim hizmetleri ülke halkı ve devleti tarafından büyük takdir görüyor. Bu nedenle devlet eğitim gönüllülerinin yaptığı yahrımlan teşvik ediyor. I .IkedeTürk girişimcilerin aç tığı l anaokulu. -1 ilkokul. 5 ortaokul. 3 lise. 1 okuma salonu. 1 kültür merkezi ve 2 öğrenci vurdu halen hizmete devam ediyor. Bu okul? / larda 2 bin 500 öğrenci eğitim görüyor. 


2005-2007 SEZONUNDA BEŞİKTAŞ'I ÇALIŞTIRDI


Mali' nin başkenti Bamako'da Malili bir baba ve Fransız annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Tigana 3 yaşında ailesiyle birlikte Marsilya'ya taşındı. Fransa'da başladığı futbol hayatında uzun yıllar Marsilya, l .yon ve Fransız Milli Takımının formasını başarıyla giydi. 1980'lerde Bordeaux ve Fransa Milli Futbol Takımı ile birçok başanya imza attı. 2005-2007 yıllan arasında Beşiktaş'ın da teknik direktörlüğünü yapan Tigana şu anda Fransa'da çalışmalarını sürdürüyor. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön