05 / 05 / 2024

Jokey Plastik geleceği desteklemeye devam ediyor!

Jokey Plastik geleceği desteklemeye devam ediyor!

Jokey Plastik geleceği desteklemeye devam ediyor. Jokey Plastik, plastik enjeksiyon ambalaj sektöründe nitelikli iş gücü yaratmak ve de bu alanda eğitim alan öğrencileri teşvik etmek amacı ile faaliyetlerini sürdürüyor.



Dünyanın en büyük plastik enjeksiyon ambalaj üreticisi olan, Türkiye’de 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Jokey Plastik, plastik enjeksiyon ambalaj sektöründe nitelikli iş gücü yaratmak ve bu alanda eğitim alan öğrencileri teşvik etmek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda PAGEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini fabrikasında ağırlayan Jokey, enjeksiyon ambalaj alanında eğitim gören öğrencileri yüreklendirdi.


Plastik enjeksiyon ambalaj sektörünün orta ve uzun vadede belirgin olan en önemli problemlerinin başında nitelikli iş gücünün olduğunu vurgulayan Jokey Plastik özellikle Dilovası bölgesinde bu sorunun daha fazla olduğunu belirtiyor. Sektörün gelişimi için bu alanda eğitim gören öğrencilerin eğitim yıllarında desteklenmesinin ve teşvik edilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Jokey Plastik PAGEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Plastik Enjeksiyon Ambalaj bölümü öğrencilerini fabrikasında ağırlayarak onlara işin uzmanları tarafından sektör hakkında bilgi verdi. Fabrikalarını ziyaret eden öğrencileri sektöre yönlendirerek bu mesleği sevdirmeyi hedefleyen Jokey öğrencileri de cesaretlendirdi.


Fabrika ziyaretinde teorik olarak aldıkları eğitimlerin, pratikte nasıl uygulandığını gören öğrenciler Jokey Plastik’in en yüksek teknolojide faaliyet gösteren üretim sistemini tanıdılar.


Sektörün gelişimi ve nitelikli insan kaynağına yönelik olarak faaliyetlerine devam edecek olan Jokey Plastik bu mesleği edinmek isteyen ve merak eden herkese kapılarını açmaya devam edecek.


Jokey Plastik Hakkında: Almanya, Türkiye, Fransa, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Beyaz Rusya, Mısır, Kanada, Sırbistan ve yatırımı devam eden Rusya fabrikasıyla birlikte toplam 14 fabrikası bulunan Jokey Plastik, global olarak günde 5 milyon parçadan fazla üretim yapıyor. Türkiye fabrikası ise aylık 600 ton polipropilen enjeksiyon ambalaj üretimi gerçekleştiriyor. Türkiye’de 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren, 13.000 m2’si kapalı alan olmak üzere, toplamda 20.000 m2’lik bir alana inşa ettiği yeni fabrikasıyla hem üretim kapasitesini hem de istihdam oranını iki katına çıkarmayı hedefleyen Jokey, Dünya patentine sahip olduğu “enjeksiyon sap” teknolojisiyle müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek ürünleri otomatik robotlarda en hijyenik koşullarda üretiyor. Grup olarak 2012 yılında 130 bin ton Polipropilen üretimi gerçekleştiren Jokey, son 20 yılda 10 kat büyüme sağladı.



Geri Dön