12 / 05 / 2024

Kabarık doğalgaz faturalarına son! Bunları yaparsanız paranızın yarısı cebinizde kalacak!

Kabarık doğalgaz faturalarına son! Bunları yaparsanız paranızın yarısı cebinizde kalacak!

Kombilerin yanlış kullanımı daha yüksek enerji tüketimine, bu da haliyle daha yüksek faturalara yol açıyor. Uzmanlar birkaç basit önlemle doğalgaz faturalarının düşürülebileceğini dile getiriyor. İşte, uzmanların tavsiyeleri…



İHTİYACINIZA UYGUN KOMBİ SEÇİN

Doğru bilinen yanlışlara da değinen Nas, bireylerin en sık yaptığı hatalara dikkat çekti. Nas, “Kombi kullanan kişilerin en sık yaptığı hatalardan birisi ihtiyaçlarına uygun kombi seçmiyorlar. Ya ihtiyacına oranla çok küçük veya çok büyük bir model seçebiliyorlar. Doğru kombi seçimi için yani kombinizin doğru kapasitede olduğundan emin olmak istiyorsanız mutlaka yetkili bir teknisyen tarafından profesyonelce monte edilmesine özen gösterin” diye konuştu.

 Kabarık doğalgaz faturalarına son! Bunları yaparsanız paranızın yarısı cebinizde kalacak!

SÜREKLİ AÇIP KAPATMAYIN!

Yapılan hatalardan birisinin de kombinin sürekli olarak açılıp, kapanması olduğunun altını çizen Nas, evde olunmadığı dönemlerde kombilerin kapatılmaması gerektiğine dikkat çekti. Nas, şöyle devam etti: “Evlerimizde yaptığımız en büyük hatalardan biri de kombiyi kullanılmadığı zamanlarda tamamen kapatmak. Aslında bu davranış enerji tasarrufu sağlayacak gibi görünse de tam tersine ortamın soğumasına neden oluyor ve bu da tekrar istenen sıcaklığa getirmek için daha fazla enerji harcamasına yol açıyor. Sürekli açıp kapatmak yerine kullanım suyunu optimum sıcaklıkta tutmak, tasarruf sağlayacaktır.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön