28 / 04 / 2024

Kaçak maç yayını izleyenlere şoke eden haber! Öyle bir yaptırım geliyor ki!

Kaçak maç yayını izleyenlere şoke eden haber! Öyle bir yaptırım geliyor ki!

Kaçak maç yayınlarının önüne geçmek için yapılan çalışmalara hız verildi. Çok sayıda kişinin özellikle derbi maçlarını kaçak olarak izlediğinden yola çıkan Digitürk ve spor kulüpleri harekete geçti.



Süper Lig ve 1. Lig'in resmi yayıncısı  olan Beinsports spor kanalının sahibi olduğu Digiturk platformu ile futbol kulüpleri, bir süreden beri kaçak maç yayını probleminin çözümü üzerinde çalışıyor. Bu doğrultuda harekete geçen Digitürk ve futbol kulüplerinin yönetimleri konuyu kalıcı şekilde çözüme kavuşturmak için aksiyona geçme kararı aldı.

Kaçak maç yayınlarını engellemek amacıyla başlatılan çalışma ile bu sorunun tamamen çözülmesi hedefleniyor.  İllegal maç yayınları bugüne kadar, yurt dışından yayın gerçekleştirilmesi nedeniyle engellenememiş durumda.

 Kaçak maç yayını izleyenlere şoke eden haber! Öyle bir yaptırım geliyor ki!

 Bunun üzerine farklı bir yoldan gitmeye karar verildi. Kaçak maç izleyenlerin tespit edilerek evlere baskın yapılacağı gelen haberler arasında.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüpler Birliği ve Süper Lig’in yayıncısı olan Digiturk, illegal şekilde yapılan maç yayınlarıyla mücadele amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ile yeni bir operasyona hazırlanıyor.

TFF, Kulüpler Birliği ve Beinsports'un sahibi olduğu Digiturk'ün şikayetiyle  harekete geçen Emniyet, bilhassa yurt dışı kaynaklı olarak Süper Lig maçlarını kaçak şekilde yayınını yapan platformlar konusunda başta Almanya, Hollanda ve Fransa  olmak üzere yurt dışındaki emniyet birimleriyle irtibata geçti.


Geri Dön