10 / 05 / 2024

Kaçak yapı para cezası ne kadar? Kaçak yapıya ruhsat alınır mı?

Kaçak yapı para cezası ne kadar? Kaçak yapıya ruhsat alınır mı?

Kaçak yapılara dair merak edilen birtakım hususlar vardır. İşte o merak edilen detaylar!



KAÇAK YAPI PARA CEZASI NE KADAR?

Devlet izni olmadan yapılan yapılar kaçak yapı olarak nitelendirilir. Kaçak yapı yapmanın cezası 500.000 TL ile 25.000.000 TL arasında değişmektedir.

KAÇAK YAPIYA RUHSAT ALINIR MI?

Kaçak binalara belli koşullarda ruhsat verilmektedir. Kaçak bina ruhsatı, eğer yapı belediye sınırları içinde yer alıyorsa belediyeler, belediye sınırları dışındaysa valilikler tarafından düzenleniyor.

İMAR PARA CEZASI ÖDENMEZSE NE OLUR?

İdari para cezaları vatandaşın kabahat niteliğinde yaptığı fiillerine karşı ödenmektedir. Bu nedenle idari para cezası ödenmez ise hapis cezasına dönüştürülmez. İdari para cezası ödenmez ise cezanın tahsili amacı ile borçlu kişi hakkında sadece icra işlemleri yapılabilir.

TEK BİR BANKA, TEK BİR BORÇ SİSTEMİ!

NG, Yapı Kredi, İş Bankası, TEB, QNB, Akbank, Garanti BBVA Bankası'na borcu olan emekliler için heyecan veren bir haber geldi. Bu bankalara borcu olup ödemekte güçlük çeken emekliler borçlarını kredi çekerek daha rahat bir şekilde ödeyebilme olanağı tanındı. Eğer emekli olup da birkaç bankada borcunuz var ise bu borçları tek bir Bankada birleştirerek ödeyebileceksiniz. Bankalar bu konuda size kredi kolaylığı da sunacaklardır. Belirtilen bankalar, borçlarını ödemekte zorlanan, güçlük çeken tüm emekliler için borçlarını kapatmak için kolaylığı sağlayacak. Başlattıkları kampanya ile kredi desteği sağlayarak borçlarını kapatmalarını sağlıyor. Bu kolaylıktan tüm emekliler faydalanabilecek.

AFAD’da çalışmak isteyenlere müjde! Lise mezunu personel alımı yapılacak! İşte AFAD personel alımı şartları!

Kaçırdım zannedenler üzülmesin! Yeni yıla son 2 gün kala QNB Finansbank emeklilere bayram ettirecek!


Geri Dön