02 / 05 / 2024

Kadastro, dijital ortama taşınıyor

Kadastro, dijital ortama taşınıyor

Kadastro çalışmalarının dijital ortama aktarma işlemine başlandığı bildirildi



Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye'de kadastro çalışmalarının tamamına yakınının bittiğini belirterek, şimdi bu çalışmaları dijital ortama aktarma işlemine başladıklarını bildirdi.

Türkiye'nin birçok yerinde kadastro çalışmalarının tamamlandığını bildiren Bakan Demir, Cumhuriyet döneminde yapılan kadastro çalışmaları da dahil olmak üzere tüm çalışmaları dijital ortama aktaracaklarını söyledi. Bu çalışmaların 3 yıl içerisinde tamamlanacağını ifade eden Demir, “Artık her şey elimizin altında olacak ve istediğimiz zaman teknolojinin de nimetlerini kullanarak en kısa sürede istediğimiz veriye ulaşacağız” dedi.

Tapu Sicil müdürlüklerinin de yeniden yapılandırıldığını belirten Demir, ülke genelindeki tüm müdürlüklerin banka şubeleri gibi modern hale getirileceğini kaydetti. Teknolojiyi de sonuna kadar kullanacaklarını anlatan Demir, “Vatandaşımızın mülkünün bulunduğu yer, mülk almak için parasını sakladığı yerden geri olmayacak. Tüm Tapu Sicil müdürlüklerimiz banka şubeleri gibi modern hale getirilecek” dedi.

‘Belediyeler destekte isteksiz'
Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir, ayrıca 10 binin altındaki tüm belediyelerdeki içme suyu ve arıtma tesisi kurulması çalışmalarını tamamlayacaklarını söyledi. Bu konuda belediyelere hibe desteği de verdiklerini bildiren Demir, belediyelerin bu konuda çok istekli davranmadıklarını savundu.

Demir, yerel yönetimlere 2010 yılı içerisinde 1.3 milyar TL aktarılacağını, ancak bu rakamı 2 milyar TL'ye çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. İller Bankası'nın karının yüzde 60'ının da yerel yönetimlere hibe olarak verileceğini anlatan Demir, İller Bankası'nın belediyelerin yanı sıra İl Özel idarelerine de destek olduğunu kaydetti.
Milliyet/Tebernüş Kireçci


Geri Dön