02 / 05 / 2024

Kadıköy Operatör Cemil Topuzlu caddesine ilişkin 6 sorun mecliste!

Kadıköy Operatör Cemil Topuzlu caddesine ilişkin 6 sorun mecliste!

İstanbul Kadıköy'de bir lisenin önünden geçen caddenin okul çevresine ve yaya geçişine uygun hale getirilmesi talebi TBMM gündemine taşındı..



Kadıköy Operatör Cemil Topuzlu caddesine ilişkin 6 sorun mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Kadıköy'de bir lisenin önünden geçen caddenin okul çevresine ve yaya geçişine uygun hale getirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı.


Tanal sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.


CHP'li Tanal önergesinde "İstanbul İli Kadıköy İlçesi Caddebostan mevkiinde bulunan 50.Yıl Tahran Anadolu Lisesi’nin önünde bulunan Operatör Cemil Topuzlu caddesinde; caddenin 5 adet okulun öğrencileri tarafından günlük kullanımı zorunlu olmasına rağmen üzerinde yaya geçidi, kasis ve okul geçiş tabelası bulunmamaktadır." dedi. 


"Bununla beraber yaya trafik ışıklarında bekleme sürelerinin caddeyi aktif kullanan yaya sayısı dikkate alındığında oldukça uzun olduğu iddia edilmektedir." şeklinde açıklamalarda bulunan Tanal 6 soru sordu.


Tanal'ın soruları


1) Operatör Cemil Topuzlu caddesinde son 1 yılda kaç adet trafik kazası olmuştur? Bu kazaların sonucunda ölen veya yaralanan vatandaşımız olmuş mudur? Oldu ise bu vatandaşlarımızın sayısı kaçtır?


2) Operatör Cemil Topuzlu caddesinde ve 50.Yıl Tahran Anadolu Lisesi çevresinde bulunan diğer caddelerde yaya geçidi, kasis veya okul geçiş tabelası mevcut mudur? Mevcut ise bu hangi caddelerde kaç adettir? Mevcut değil ise bunun gerekçesi nedir?


3) Operatör Cemil Topuzlu caddesinin hangi noktalarında yaya trafik ışığı bulunmaktadır? Bulunan ışıkların yayalar için bekleme süresi

kaç saniyedir? Bu süre hangi kriterler hesap ederek belirlenmiştir?


4) Caddede bulunan ışık ve yayaların geçişini kolaylaştıran diğer araçların belirlenmesinde, caddenin çevresel durumu ve yaya yoğunluğu mu dikkate alınmıştır?


5) Çevresinde 5 okul bulunan ve son zamanlarda yaşanan kazalarla gündeme gelen caddelerin ihtiyacı olan düzenlemelerin yapılması için neden beklenmektedir? Bunun somut bir gerekçesi mevcut mudur?


6) Anayasamızın 5.Maddesine göre insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartların hazırlanması devletin temel amaç ve görevleridir. İşbu iddialar doğru ise söz konusu ihmal anayasaya açıkça aykırı değil midir?





Geri Dön