12 / 05 / 2024

Kadıköy Söğütlüçeşme'de yapılması planlanan AVM-Gar projesi TBMM gündeminde!

Kadıköy Söğütlüçeşme'de yapılması planlanan AVM-Gar projesi TBMM gündeminde!

İstanbul Söğütlüçeşme'de yapılması planlanan AVM-Gar projesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis'e taşıdı. 



İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, soru önergesinin metninde, Basın organlarının iddia ettiğine göre ; Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün mega kent İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Kadıköy Söğütlü  Çeşme'deki arazisine yapacağı AVM tartışma yaratmaktadır. 

TCDD, Kadıköy Söğütlü Çeşme'deki  Marmaray  istasyonu ile yüksek hızlı tren istasyonunun da içerisinde yer aldığı arazisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na 1 Haziran'da Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yapmıştır. Başvuruyla büyük tepki çeken AVM gar projesinden vazgeçildiği ortaya çıkarken ÇED başvurusunda 40 bin metrekarelik arazi üzerine yapılacağı ifade edilen yeni projenin detayları da ortaya çıkmıştır 
AVM Gar projesinin 193 milyon 794 bin TL'ye mâl olacağı belirtilirken yeni projenin maliyetinin ise tam 253 milyon 716 bin TL'ye yükseldiği belirtilmiştir" ifadelerini kullandı.

Kadıköy Söğütlüçeşme de yapılması planlanan AVM-Gar projesi TBMM gündeminde!

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz'ın konuya ilişkin o soruları şu şekilde: 

1- İstanbul 13. İdare Mahkemesi, planların şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına uygun olmadığı gerekçesiyle planları geçen yıl temmuz ayında iptal ettiği AVM Gar projesinde dükkân  sayısı neden 108'e çıkarılmıştır?
 
2- Söğütlü çeşme AVM Gar projesi, hangi ihale usulüyle Fıratcan İnşaat firmasına verilmiştir? 

3- Birinci projenin iptal edilmesinden sonra, ikici projenin maliyetinin artmasının sebepleri nelerdir? 

4- Proje alamnda bulunan, vatandaşların yaz aylarında gölge olarak faydalandığı yeşil alan ve ağaçlara ne yapılması planlanmaktadır? 

Kiralık konut piyasasında şok! Artık kiracılar da evi kiraya veriyor...

Faizsiz 50 bin TL hibe desteği! İşte aranan şartlar…

Telegram'dan flaş karar! Premium geliyor, işte Türkiye'deki fiyatı

 


Geri Dön