Kadıköy'de inşaat atıkları ve molozlar toplanıyor!
Kadıköy Belediyesi, 2003 yılından bu yana devam eden çalışmayla kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun şekilde devam ettiği ilçede bir de moloz kirliliğinin yaşanmaması için çalışıyor.
Kadıköy Belediyesi vatandaşların ev ve işyerlerinde yaptığı küçük tadilatlar sonrasında ortaya çıkan molozları topluyor. Belediye, 2003 yılından bu yana devam eden çalışmayla kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun şekilde devam ettiği ilçede bir de moloz kirliliğinin yaşanmaması için çalışıyor.
Belediye, inşaat atıkları ve molozlarla çevreyi kirletenlere de ceza uyguluyor.
Çalışma kapsamında belediye ekipleri, vatandaşların talebi doğrultusunda ev ve iş yerlerinden çıkan molozları alıp, moloz toplama alanına götürüyor. Böylece kent içinde moloz alanları oluşması önlenmiş oluyor.
İlçede günde ortalama iki kamyon dolusu, yaklaşık 12 ton moloz Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri tarafından toplanıyor.
Nasıl Başvuruluyor?
Vatandaşın, inşaat atıkları, yıkıntı, taş veya toprak atık anlamına gelen molozun alınması talebini en geç bir gün önceden belediyeye bildirmesi gerekiyor. Bu konudaki başvurular Kadıköy Belediyesi’nin 444 55 22 numaralı çağrı merkezi ile Kadıköy Belediyesi’nin www.kadikoy.bel.tr, adresinden yapılabileceği gibi şahsen belediyeye gelerek de yapılabiliyor. Ayrıca (0216) 542 50 00 numaralı telefondan Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ulaşılarak da bilgi alınabiliyor.
Kadıköy Belediyesi Tarife Komisyonunca belirlenen moloz ücreti çuval başına 2 buçuk TL. Ödeme yapıldıktan sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı bölge ekiplerine adres bilgisi veriliyor. 24 saat içerisinde; 20 çuvala kadar moloz küçük araçlarla, 20 çuvaldan fazlası ise büyük kepçeli araçlar ve kamyon ile alınıyor ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İmrahor Bertaraf Tesisleri’ne belli prosedürlerin ardından naklediliyor.
Kadıköy Belediyesi
Haber Bizim Gazete'de şöyle yer aldı;
Kadıköy'de inşaat atıkları ve molozlar toplanıyor
Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun şekilde devam ettiği ilçede, belediye bir de moloz kirliliğinin yaşanmaması için uğraş veriyor. Çevreyi kirletenlere ceza kesiliyor
Kadıköy Belediyesi, vatandaşların ev ve işyerlerinde yaptığı küçük tadilatlar sonrasında ortaya çıkan molozları topluyor.
Belediye, 2003 yılından bu yana devam eden çalışmayla kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun şekilde devam ettiği ilçede bir de moloz kirliliğinin yaşanmaması için çalışıyor. Belediye, inşaat atıkları ve molozlarla çevreyi kirletenlere de ceza uyguluyor. Çalışma kapsamında be lediye ekipleri, vatandaşların talebi doğrultusunda ev ve iş yerlerinden çıkan ma lozları alıp, moloz toplama alanına götürüyor. Böylece kent içinde moloz alanları oluşması önlenmiş oluyor, ilçede günde ortalama iki kamyon dolusu, yaklaşık 1 2 ton moloz Kadıköy Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü görevlileri tarafından toplanıyor.
ÇUVAL BAŞINA 2,5 LİRA
Kadıköy Belediyesi Tarife Komisyonunca belirlenen moloz ücreti çuval başına 2 buçuk TL. Ödeme yapıldıktan sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı bölge ekiplerine adres bilgisi veriliyor. 24 saat içerisinde; 20 çuvala kadar moloz küçük araçlarla, 20 çuvaldan fazlası ise büyük kepçeli araçlar ve kamyon ile alınıyor ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (IBB) imrahor Bertaraf Tesisleri'ne belli prosedürlerin ardından naklediliyor. Vatandaşın, inşaat atıkları, yıkıntı, faş veya toprak atık anlamına gelen molozun alınması talebini en geç bir gün önceden belediyeye bildirmesi gerekiyor.
Bizim Gazete