29 / 04 / 2024

Kadıköy'de Yeşil bina yeşil mahalle konferansı!

Kadıköy'de Yeşil bina yeşil mahalle konferansı!

Kadıköy Belediyesi, Ekolojiye Duyarlı Sürdürülebilir Yerleşke Kriterlerini belirlemek için 1.Yeşil Bina, Yeşil Mahalle ve Sürdürülebilir Kentsel Yaşam Konferansı düzenliyor...



Kadıköy’de Kentsel Dönüşüm Projesi’nin başladığı  Fikirtepe gibi kentsel yenileme bölgeleri başta  olmak üzere, deprem riski altındaki bölgelerin yeniden planlanmasında, yeşil bina ve yeşil mahalle  oluşumu için gerekli kriterlerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen konferans,  inşaat sektörünün tüm taraflarını bir araya getirecek. 


Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde,  TURKECO İnşaat ve Enerji Firması ile birlikte düzenleyeceği konferans, Kadıköy Belediyesi İmar Müdürü Erol Özyurt’un konuşmasıyla başlayacak. 


Konferansta, Turkeco İnşaat ve Enerji Firması Ceo’su  Dr.Duygu Erten’in “Sürdürülebilir Yeşil Yerleşkeler Yol Haritası” konulu sunumunun yanı sıra, “Yeşil Bina Tasarımları, Kentsel Dönüşüm 

Alanlarında  Müteahhitlerin  Sorumlulukları, Sürdürülebilir Yerleşkeler için Bina Enerji Verimliliği, Akıllı Yeşil Binalar, Yeşil Binalar ve Örnek Uygulamalar, Binalarda  Su  Verimliliği ve Gri Su Geri  Kazanımı, Şehir Yapı Atıklarının Geri Dönüşümü ve Yeniden Kazanılması,  Bina Yalıtımının Önemi, Yeni Nesil Yanmaz Isı Yalıtım Plağı ve Yeşil Yapılar için Çevre Etiketleri ile Yeşil Çatılar ve Yeşil Ürün Yaklaşımları” konuları, uzmanları tarafından katılımcılarla paylaşılacak.


Konferansta ayrıca,  yeşil bina sertifikaları  LEED ve BREAM ile,  Kadıköy’ün yerel  yapılaşma koşulları dikkate alınarak hazırlanan  "Yeşil Bina Tasarımı ve İnşaat Kriterleri  Versiyon I Kılavuz Çalışması" da tanıtılacak.


Yerel inşaat sektörü temsilcileri  müteahhitler, proje ekipleri, ilgili dernek ve meslek odalarının davet edildiği konferansta uzmanlar, yeşil bina uygulamaları konularında görüşlerini dile getirecek. 


TARİH : 16 EKİM 2012 SALI


SAAT :09.00-16.30


YER : Kadıköy Belediyesi Meclis Binası Konferans Salonu  


KOZYATAĞI (KOZZY YANI)


İrtibat :0216 542 50 35 Cansu Tekin



Geri Dön