28 / 04 / 2024

Kadın girişimcilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL finansman!

Kadın girişimcilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL finansman!

İş Bankası, "Kadının Güçlenmesi Bildirgesi" ile kadın işletmecilere beş sene içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman sağlayacağını taahhüt etti. Banka, geçen ay itibarıyla kadın girişimcilere 15,9 milyar TL'lik kredi desteği sağladı.



Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) imzacısı olan ve martta yayımladığı 'Kadının Güçlenmesi Bildirgesi' ile kadın işletmecilere beş senede 100 milyar TL tutarında finansman desteği sağlayacağına ilişkin garanti veren Türkiye İş Bankası, ilgili desteği hızla kadın girişimcilere ulaştırıyor.

İş Bankası'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, geçen sene girişimci kadın müşterilerine 20,9 milyar TL’lik nakdi ticari kredi desteği sunan banka, bu kredi hacminin 12 milyar TL’sini KOBİ ve işletme segmentindeki girişimci kadın müşterilerinin kullanmasını sağladı.

 Kadın girişimcilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL finansman!

Bankanın, bu yılın ağustos ayı itibari ile girişimci kadınlara kullandırdığı toplam kredi miktarı 15,9 milyar TL olurken, ilgili kredi hacmi içinde işletme-KOBİ segmentindeki kredi tutarı ise 7,8 milyar TL olarak gerçekleşti.

İş Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzaladığı sözleşme ile beraber, “Kadın İşletmelere Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı-TurWiB” çerçevesinde sağladığı 76 milyon dolar kaynağı, geçen yılın ağustos ayından itibaren 18 ay içinde belirlenen kriterlere uygun müşterilerin kullanmasını sağlıyor. Banka, söz konusu sözleşme ile beraber 2023 Ağustos ayı itibari ile kadın işletmelere 1,1 milyar lira kaynak sağladı.

2 BİN 585 GİRİŞİMCİ VE GİRİŞİMCİ ADAYI KADINA EĞİTİM

Banka, kadın girişimcileri yalnızca finansal bakımdan desteklemiyor. Aynı zamanda, sunduğu eğitim ve mentörlükle de onlara yol arkadaşlığı yapıyor. İş Bankası, Haziran 20222’den bu yana Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği kapsamında sürdürdüğü Girişimde Kadın Gücü Projesi ile toplam 2 bin 585 girişimci ve girişimci adayına eğitim sağladı.

Eğitim ve mentörlük sürecini başarılı bir şekilde bitiren 3 girişimci/girişimci adayı kadını Silikon Vadisi’ne götürecek olan banka, 10 kadına da geliştirme imkânı verecek.

 Kadın girişimcilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL finansman!

Garantörlüğünü Applied Value Group (AVG), finansmanını bankanın üstleneceği biçimde projeye sürecine giren girişimci ve girişimci adayı kadınlara 100 bin TL’ye kadar teminatsız ve sıfır faizli kredi olanağı sunulacak.

Bankanın Kadının Güçlenmesi Bildirgesi ise şunlardan oluşuyor:

'Kadınların ekonomik bağımsızlığını devam ettirebilmeleri, çalışma hayatında aktif rol almaları İş Bankası’nın stratejik öncelikleri arasında yer alır. Kadınların finansal hizmetlere erişimi hususunda odaklı çalışmalar gerçekleştirir. Kadınların ekonomik yaşamdaki yerini tecrübe paylaşımı, eğitim ve iş birlikleri gibi finansal olmayan etkinliklerle de destekler. Pazarlama ve reklam faaliyetlerinde toplumsal cinsiyet ayrımcılığının önüne geçmeye ilişkin tutum sergiler.

İş Bankası, tüm faaliyetlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğini gözetir. Aynı zamanda, konuyla ilgili farkındalık geliştirme fırsatları oluşturmayı hedefler. Bu yaklaşımın değer zincirindeki tüm ortaklar tarafından benimsenmesi için çalışır. İnsan kaynakları politikalarında kadınların farklılaşan istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurur. Kadın çalışan ve yönetici sayısının artmasını teşvik edici uygulamalar ve iş birlikleri gerçekleştirir.'

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Simit Sarayı ne zaman halka arz olacak? Kaç lot verecek?

Faizsiz konut kredisi çekmek isteyenlere müjde! Bakanlıktan son dakika faizsiz konut kredisi desteği! Resmen açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön