17 / 05 / 2024

Kadınlar yaştan ne zaman emekli olur?

Kadınlar yaştan ne zaman emekli olur?

Sigorta başlangıcı olan ve gerekli şartları yerine getiren çalışanlar belli bir yaşa geldiklerinde emekli olurlar. Peki “Kadınlar da ve erkekler de emekli olma yaşı kaç?” İşte detaylar!



EMEKLİLİK BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILABİLİR Mİ?

E-Devlet sistemin girin, daha sonra da Kurumlar bölümüne gelin ve Sosyal Güvenlik Kurumu seçilerek, açılacak sayfadan hemen Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi başlığına tıklanıp emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz.

KADINLAR YAŞTAN NE ZAMAN EMEKLİ OLUR?

Kadınlarda ve erkeklerde emeklilik yaşı farklılık göstermektedir. Erkek çalışanların en az 60 yaşını ve belirli prim gününü doldurmuş olması gerekiyor. Kadınlarda da en erken emeklilik yaşı 58 olarak belirlenmiştir.

EN ERKEN NASIL EMEKLİ OLABİLİRİM?

Kadın ve erkek çalışanlar için iki ayrı erken emeklilik imkanı bulunuyor. Kadınlar sigortadan sonraki doğumlarını borçlanarak 3 çocuktan 6 yıl yani 2160 gün kazanabiliyorlar. Erkekler sigortadan önceki askerliklerini borçlanıp 2 yıla kadar erken emekli olma olanağına sahip olabilirler.

2022 PTT PROMOSYON NE KADAR VERİYOR?

SGK,  yeni promosyon tutarlarını duyurdu. İşte PTT promosyonuna dair detaylar;

"- 3.500.-TL'ye kadar olanlara 3.000.-TL,

- 3.500.-TL – 7.500.-TL arası olanlara 3.500.-TL,

- 7.500.-TL – 10.000.-TL arası olanlara 4.500.-TL,

- 10.000.-TL'den fazla olanlara 5.000.-TL ödenecektir.

PROMOSYON ALAN EMEKLİ BANKA DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?

Emekli promosyonuna dair merak edilip araştırılan konuların arasında banka değiştirme soruları da yer almaktadır. Banka değiştirme işlemi kolay bir şekilde yapılabiliyor. Promosyon aldığınız banka ile 3 yıllık taahhüt süresi dolan ya da dolmayan emekliler ya da yeni emekli olan kişiler, istedikleri bankaya başvuruda bulunup promosyon alabiliyor. Bu esnada daha iyi bir avantaj çıkarsa 3 yılın dolması beklenmez. Emekli istediği an diğer bankaya geçebilir.

MALULEN EMEKLİ OLMAK İÇİN KAÇ GÜN LAZIM 2022?

Malulen emeklilik için en az 10 yıllık bir süre içerisinde çalışmış olmak gerekir. En az bin 800 günlük prim ödemesini yapılmış olunması gerekmektedir. Sigortalının faal olarak sigortalı bir şekilde çalışıyor olması Malullük durumunun tespiti hususunda da rapor alınmış olmalıdır.

PTT emekli promosyon 2022 ne zaman verilecek?

Aman dikkat! Ehliyeti olanların başı ağrıyabilir! Yüzde 50 zam geldi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön