28 / 04 / 2024

Kadınların gayrimenkule ilgisi giderek artıyor!

Kadınların gayrimenkule ilgisi giderek artıyor!

Emlakjet tarafından açıklanan resmi verilere göre kadınların erkeklere oranla daha fazla konut arama yaptığı ortaya çıktı. İşte tek tek açıklanan o veriler...




Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin merakla beklenen şubat 2024 emlak verilerini yayınladı. Emlakjet tarafından yayımlanan verilere göre ülke genelinde bu yılın şubat ayında konut arayanların yüzde 47'lik bölümü kiralık yüzde 53'lük bölümü satılık konut aradı. Bir önceki aya göre satılık ve kiralık fiyatlarında radikal bir değişiklik yaşanmadı.

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları bu yılın Şubat ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 17,3 artış gösterdi ve 93 bin 902 şeklinde oldu. Paylaşılan bilgilere göre konut satışlarında mega kent İstanbul 16 bin 344 konut satışı ve yüzde 17,4 ile en yüksek paya sahip olurken satış sayılarına göre İstanbul'u 8 bin 300 konut satışı ve yüzde 8,8 pay ile Ankara, 5 bin 168 konut satışı ve yüzde 5,5 pay ile  İzmir  takip etti. Konut satış sayısının en az olduğu şehirler ise 18 konut ile Ardahan, 45 konut ile Tunceli ve 51 konut ile Bayburt olarak açıklandı.

Yabancılara gerçekleştirilen konut satışları da 2024 yılının Şubat ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44,9 azalma göstererek 1846 olarak tespit edildi.

Kadınların gayrimenkule ilgisi giderek artıyor!

2024 yılının Şubat ayında toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu. Yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarında ilk sırayı 691 konut satışı ile mega kent İstanbul alırken, İstanbul'u sırasıyla 659 konut satışı ile Antalya ve 151 konut satışı ile Mersin takip etti.

KADINLARIN GAYRİMENKULE İLGİSİ ARTIYOR

Emlakjet tarafından açıklanan Şubat ayı verilerinde kadınların erkeklere oranla daha fazla konut arama yaptığı ortaya çıktı. Bu yılın Şubat ayında kadın/erkek konut arama oranı, kadınlarda yüzde 63, erkeklerde yüzde 37 olarak seyretti.

2024 yılı Şubat ayı kira artışlarında şehir bazında  Ankara  ve Aydın en başta yer alırken, Diyarbakır ve Konya şehirleriyle de bir önceki aya oranla hissedilir bir artış yaşandı. Ayrıca yine açıklanan verilere göre İstanbul-Esenyurt'ta Şubat ayında, bir önceki aya oranla yüzde 9 oranında kira artışı yaşandı.

Emlakjet kullanıcılarının yüzde 42'lik bölümü seçim sonrası gayrimenkul sektöründe fiyat artışı bekliyor. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada merakla beklenen yerel seçimlerle birlikte ekonomide beklenen hareketlenmelerin gayrimenkul sektörünü de yakından etkileyeceğini dile getiren Emlakjet Üst Yönetici (CEO)'su Tolga İdikat, Emlakjet kullanıcılarının yerel yönetimlerden en çok kentsel dönüşüm ve kiracı-konut sahibi sorunlarına çözüm beklediklerini kaydetti.

 

O şehir için 6.9, 7.2 ve 7.7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Uzman isim fayları tek tek açıkladı: Tüm Marmara'yı vurur!

Kulislerden yeni bilgi sızdı! Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyelerini yatırılacağı tarih değişiyor!

15 yıl vadeli ilk evim konut kredisi çıktı mı, şartları neler?


Geri Dön