29 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Ahtapot, ABD ordusu ve İBB'de var!

Kadir Topbaş: Ahtapot, ABD ordusu ve İBB'de var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden ocağında meydana gelen kazayla ilgili olarak, İBB ve İSKİ'nin çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. Peki Topbaş, Karaman maden kazasıyla ilgili neler dedi?



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane Başkanlık Sarayı’nda yapılan basın toplantısına İBB Genel Sekteri Hayri Baraçlı ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte katıldı. 


Topbaş basın toplantısına Karaman’da yaşanan maden faciasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Üç günden beri Karaman’daki maden faciasının sıkıntılarını yakinen takip ettiğini ifade eden Başkan Topbaş, “Umutlarımız kesilmedi. Aileleri, sevenleri, yavruları başta olmak üzere bekliyorlar. Çalışmalar 24 saat esaslı devam ediyor. İnşallah sevindirici haber gelir” diye konuştu.


Kadir Topbaş'ın Validebağ Korusu açıklamaları için tıklayın!


“Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaman’a gönderilen ekiplerin çalışmaları ne düzeyde” sorusuna da Başkan Topbaş şu cevabı verdi: “Türkiye  her tarafından gücünü oraya götürmeye çalışıyor. İBB’de en iyi şekilde orada çalışıyor. Türkiye’de olmayan sadece ABD ordusunda bulunan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tedarik ettiğimiz Ahtapot dediğimiz bir araç var. Dakikada 8-9 bin metre küp suyu basabilen tahliye edebilen bir sistem var. Bu araçlardan iki tane orada bulunuyor.  İki aracımızdan biri çalışıyor diğeri yedekte bekliyor. İSKİ’den de robot kameralarımızı gönderdik. Uzaktan yönetilebilir bu kameralarla dalgıçların giremediği yerlere girebiliyorlar. Çok kolay değil sıkıntılı zorlu bir iş. Ekiplerimiz özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.”


Kadir Topbaş'ın İGDAŞ özelleştirmesi hakkındaki açıklamaları için tıklayın!

İBB


Geri Dön