03 / 05 / 2024

Kadir Topbaş: Dünya İstanbul projelerini konuşuyor!

Kadir Topbaş: Dünya İstanbul projelerini konuşuyor!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul artık örnek alınan bir şehir, dünya İstanbul'u konuşuyor, hamd" dedi. Topbaş, Arnavutköy Akpınar Sanayi Meydanı'nda Hacı Sıdıka Akpınar Camisi'nin ibadete açılışının ardından vatandaşlara hitap etti.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul artık örnek alınan bir şehir, dünya İstanbul'u konuşuyor, hamd" dedi. 

Yeni bir ilçe olan Arnavutköy'deki alt yapı sorunlarını birkaç lokal nokta dışında bitirdiklerini belirten Topbaş, üst yapıyla ilgili çalışmaların da sürdüğünü söyledi. Arnavutköy'e metro talebi olduğunu ve bu yönde de projeler geliştirdiklerini anlatan Topbaş, İstanbul'a son 10 yılda yapılan 60 milyar lira yatırımın 32 milyarının ulaşıma aktarıldığını kaydetti. Bir dünya şehri olan İstanbul'a hizmet etmekten gurur duyduklarını belirten Topbaş, "İstanbul artık örnek alınan bir şehir, dünya İstanbul'u konuşuyor, hamdolsun" dedi. Topbaş, daha farklı bir İstanbul ve Türkiye için çalıştıklarını ifade ederek, daha çok işleri olduğunu ve çalışmaya devam ettiklerini bildirdi. İstanbul'u metro ağlarıyla öreceklerini açıkladıklarını anlatan Topbaş, Arnavutköy'deki bir vatandaşın metroyla Taksim ve Kartal'a kadar gidebilmesini arzu ettiklerini söyledi. Arnavutköy'ün birinci meselesinin ulaşım olduğunu belirten Topbaş, bu konuyla ilgili öncelikli çalışmaların da başladığını kaydetti.Arnavutköy'ün üçüncü havaalanı ve üçüncü köprü projelerinden dolayı geleceğinin çok farklı olacağını söyleyen Topbaş, ilçedeki kaçak, yanlış yapılar ve imara aykırılıklar gibi sorunların da çözümünü değerlendireceklerini dile getirdi. Topbaş, Arnavutköy sınırları içerisinde üçüncü havaalanına yakın bölgede dünyanın en büyük fuar ve kongre merkezlerinin inşa edileceğini belirtti. İstanbul'un dünyaya örnek olacak bir hale geldiğini ifade eden Topbaş, "Sıkıntılı bir şehir artık çiçek bahçesine döndü, lale bahçesine döndü" diye konuştu. 

Topbaş, hizmetlerinin takdir edilmesinin 30 Mart'ta vatandaşlara ait olduğunu belirtti ve hizmete devam için kendilerine bir kez daha yetki verilmesini istedi. Hizmet adamı olduklarını söyleyen Topbaş, kendiliğinden gelişen bir İstanbul'u yeniden düzeltmeye çalıştıklarını bildirdi.Topbaş, "Bizim gücümüz milletimiz, evvel Allah. 

Biz başka yerden güç almıyoruz. 

Halkımızın verdiği destekle buralardayız" diye konuştu. İstanbul'un tesadüflere terk edilemeyeceğini, maceralara sürüklenemeyeceğini kaydeden Topbaş, seçim sandığına giden vatandaşların bunları dikkate alacaklarına inandığını söyledi. Yapılan işlerin ortada olduğunu, hizmetlerinin kendilerini anlattığını ifade eden Topbaş, "Bizim alnımız açık, başımız dik hamdolsun. Biz vatandaşımıza, yurttaşlarımıza, sizlere güveniyoruz" dedi. 


Hürses


Geri Dön