08 / 05 / 2024

Kadir Topbaş, İstanbul trafiğini Paris ve Manhattan'a benzetti!

Kadir Topbaş, İstanbul trafiğini Paris ve Manhattan'a benzetti!

Köprüdeki çalışmalar ve trafik nedeniyle eleştirilere hedef olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Habertürk ve NTV'de soruları yanıtladı



Çöken köprü için sorumlular cezalandırılacak mesajı veren. Topbaş, ' İstanbul'u bir ülke gibi değerlendirmek lazım. 3 milyona yakın araç, 14 milyon insan. Dünyanın tüm metropollerinde bu var. Paris'te uçağı kaçırırsınız, Manhattan'da 4 saat önce yola çıkmazsanız uçağa yetişemezsiniz' dedi.


- ÜÇÜNCÜ ŞERİT KAPATILMALIYDI: Çalışma iki şeritte başlamıştı ancak asfalt araçlarının genişliği iki şeritten fazla. Bu da yamalı olmasın diye yapılıyor. Bu nedenle üçüncü şeridin kapatılması kaçınılmazdı. 


- ÜCRETSİZ GEÇİŞ (FSM KÖPRÜSÜ) TRAFİĞİ RAHATLATIR MI?: Başbakan'a İstanbullular adına teşekkür ediyorum. Günde bir trilyona yakın kayıp olacak. Ne kadar önlem alırsak alalım kentte yaşayanlar yardımcı olmazsa başarılı olmamız mümkün değil. Belli önlemler alındı. Bizi kentin sorumlusu olarak görüyorlar, gökten taş düşse bizi sorumlu tutacaklar. Ama bundan yüksünmüyorum.


-  Marmaray  ÖNEMLİ: Önümüzdeki yıl Marmaray açılınca birinci köprüdeki çalışmalar daha rahat olacak. İki milyona yakın yolcu taşıyacak. Toplu taşımada kesin çözüm metroda. 10 katrilyon yatırım yapmışız ve devam ediyoruz. Metrolar dünya standartları üstünde. 


- 12 ŞERİDE ÇIKARTTIK: E-5 yapılırken eski Londra asfaltı 2 şeritli, çok daha geniş tutulabilir. Göreve geldik, 12 şeride çıkarttık. Keşke metrobüs hattı ikişer şeritli olsa. İhaleyi konsorsiyum kazandı ve gecikme onlardan kaynaklandı. Kazaya (çöken köprü) gelince, mühendislik riskleri sıfırlama sanatı, ona göre tedbir almanız gerekiyor. Hata varsa tabiki adli makamlar gerekeni yapacaktır.


Çöken köprü rötar getirdi


İstanbul'da Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının, yolculu deneme seferleri perşembe gününe ertelendi.

İstanbullunun uzun süredir beklediği, metrobüsün 4. etabı olan hatta bugün deneme seferlerinin başlayacağı duyurulmuştu. Ancak önceki gün çöken köprü 2 gün rötar getirdi. Yaşanan olaya ilişkin teknik incelemeler sürdüğü için deneme seferleri perşembeye ertelendi.  Avcılar'da, kullanım dışı olduğu için söküm çalışmaları yapılan metrobüs köprüsünün bir bölümü çökmüş, 1 işçi hayatını kaybetmiş, 2 işçi yaralanmıştı.


AKŞAM     


Geri Dön