27 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Süleymaniye'ye yatırım için Araplar geldi!

 Kadir Topbaş: Süleymaniye'ye yatırım için Araplar geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Körfez ülkelerinin, İstanbul'a yatırım hareketliği ile ilgili açıklama yaptı ve Suudi Arabistan'dan bir grubun Süleymaniye bölgesine yatırım için geldiğini söyledi





İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Körfez ülkelerinin İstanbul'a yatırım hareketliği ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: 


Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinden, İstanbul'a yatırım hareketliliği var. Özellikle Kanal İstanbul projesi büyük cazibe oluşturuyor.


Bu ülkelerin özellikle yakın ilişkiler içerisinde Türkiye ve İstanbul'da devreye girmeye çalıştıklarını anlatan Topbaş, yabancılara gayrimenkul edinme hakkı getirilmesiyle İstanbul'a yatırımların daha da artacağına inandığını kaydetti.


Dünyadaki yeni ekonomik güç dengelerinde ciddi değişiklik olduğunu belirterek; Türkiye'nin, bölgesel ekonomik değişimin merkezi olması gerektiğini söyleyen Topbaş, sermaye sahipleri ve yatırımcıların, ekonomik hareketliliğin olduğu yerleri daha cazip gördüklerine dikkati çekti:


Dünyanın birçok gayri menkul yatırımcısı da bununla ilgili değerlendirmelerde İstanbul'u en doğru yatırım alanı olarak görmekte. İstanbul alt yapı ve gelecekteki vizyon projeleriyle yatırımcıların dikkatini çekiyor. Özellikle Kanal İstanbul, İki şehir gibi büyük yatırımlar sayesinde İstanbul'da çok daha fazla ekonomik hareketlilik yaşanacak. Özellikle Arap dünyası İstanbul'u tercih ediyor. Bunları gözlemliyoruz. Bu konuda da destek veriyoruz.


Topbaş, yabancı sermaye konusunda belediyenin bütün yatırımcılara açık olduğunu da dile getirdi:


Yatırımlarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman dile getirdiği teşviklerden dolayı İstanbul'un ciddi bir cazibesi oluştu. Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinden, İstanbul'a yatırım hareketliliği var. Özellikle Kanal İstanbul projesi büyük cazibe oluşturuyor. İki Şehir projesi, çok ciddi bir yatırım olarak görülüyor. Deprem ve afetle ilgili kentsel dönüşüm tarzı çalışmalar, İstanbul'da yeni bir istihdam oluşacağı için önemli bir ekonomik hareketlilik getiriyor. 


İnşaat sektöründe de çok ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Süleymaniye bölgesine Suudi Arabistan'dan bir grup geldi ve onlar o bölgeyle ilgili çalışmalar yapmak istiyor. Otel, gemi, alışveriş merkezi, kentteki yenileme sürecinde inşaat sektöründe yer almak isteyen firmalar da var.



Sabah


Geri Dön