02 / 05 / 2024

Kadir Topbaş, Topkapı Trafik Eğitim Parkı'nı açtı

Kadir Topbaş, Topkapı Trafik Eğitim Parkı'nı açtı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaklaşık 1,5 milyar liraya mal olan Topkapı Trafik Eğitim Parkı'nın çocukları yarınlara hazırlayacağını bildirdi



Topkapı'daki Trafik Eğitim Parkı'nın açılış töreninde konuşan Topbaş, Belediye olarak her alanda öncü belediye hizmetlerini sürdürdüklerini ifade etti. Kadir Topbaş, İstanbul'un Türkiye'yi taşıyan bir şehir olduğunu, artık ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığını söyledi.

Topbaş, çağın bilgi ve şehirlilik çağı olmasından hareket ederek, şehirlilik kavramını ön plana çıkarmaya çalıştıklarını belirtti. İstanbul'un Türkiye'de değil dünyada takdir edilen bir kent olduğunu vurgulayan Topbaş, "Türkiye'de yatırımların yüzde 26'sını İstanbul yapıyor" dedi.

Kadir Topbaş, bu çalışmaları yaparken her alanda hizmet üretmek zorunda olduklarını, Ar-Ge'lerini çok ciddi boyutta geliştirmeye çalıştıklarını, İstanbul'un yaptığı belediyecilik ile Anadolu belediyelerine de örnek teşkil
ettiğini ifade etti. İnsanların mutluluğu için hizmet ettiklerini anlatan Topbaş, şu an Avrupa'nın Kültür Başkenti sıfatını taşıyan İstanbul'un, "Dünya Başkenti" olma özelliği taşıdığını savundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul'da ulaşıma da büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Ulaşıma 16 katrilyon yatırım yaptık. 231 tane alt geçit ve kavşağı hizmete açtık. Yaptığımız bu hizmetlerle ulaşımı daha da rahatlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Kadir Topbaş, şehirde kaos oluşmaması için altyapı hizmetlerini de verimli bir şekilde sürdürdüklerini belirterek, şöyle devam etti: "Türkiye'nin en büyük trafik eğitim pistini hizmete açtık. Bu pist, 6 bin 500 metrekarelik bir alanda kuruldu. Yaya geçitleri, tüneller, sinyalizasyon ve okul gibi bir şehirde olması gereken her şey var. Çocuklar burada minyatür bir şehir içinde sisteme adapte olacak. Buradaki eğitim, özellikle çocuklara
veriliyor. Ancak yetişkinlerin de burayı ziyaret ederek, trafik bilgilerini tazelemelerini istiyoruz."
İl Trafik Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle parkı açtıklarını belirten Topbaş, "İstanbul'un çeşitli okullarından öğrenciler buraya gelerek, eğitimden geçirilecek. Eğitim sonunda kendilerine sertifika verilecek. Yaklaşık 1,5 milyar liraya mal olan park, çocuklarımızı yarınlara hazırlayacak" dedi.

Topbaş, Türkiye'nin, AB ülkeleri arasında trafik kazalarında en fazla can kaybeden ülkeler listesinde birinci, dünyada ise dördüncü sırada yer aldığını belirterek, binlerce masum insanın hayatını kaybetmemesi için trafik kurallarına herkesin uyması gerektiğini kaydetti.

Kurdeleyi keserek parkın açılışını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, daha sonra çocuklarla parkı gezdi ve onlara ilk dersi verdi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Topkapı Trafik Eğitim Parkı açıldı 
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaklaşık 1,5 milyar liraya mal olan Topkapı Trafik Eğitim Parkı'nın çocukları yarınlara hazırlayacağını bildirdi. 
 
Topkapı'daki Trafik Eğitim Parkı'nın açılış töreninde konuşan Topbaş, Belediye olarak her alanda öncü belediye hizmetlerini sürdürdüklerini ifade etti. İstanbul'un Türkiye'yi taşıyan bir şehir olduğunu, artık ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığını söyledi. Çağın bilgi ve şehirlilik çağı olmasından hareket ederek, şehirlilik kavramını ön plana çıkarmaya çalıştıklarını belirtti. İstanbul'un Türkiye'de değil dünyada takdir edilen bir kent olduğunu vurgulayan Topbaş, ''Türkiye'de yatırımların yüzde 26'sını İstanbul yapıyor." dedi. Kadir Topbaş, bu çalışmaları yaparken her alanda hizmet üretmek zorunda olduklarını, Ar-Ge'lerini çok ciddi boyutta geliştirmeye çalıştıklarını, İstanbul'un yaptığı belediyecilik ile Anadolu belediyelerine de örnek teşkil ettiğini ifade etti. İnsanların mutluluğu için hizmet ettiklerini anlattı.
Zaman


Geri Dön