28 / 04 / 2024

Kadir Topbaş Gana'da cami inşaatını gezdi!

 Kadir Topbaş Gana'da cami inşaatını gezdi!

Gana Cumhurbaşkanı Mahama’nın davetlisi olarak Gana’ya giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Akra’da Türk İşadamları ile görüştü. İnşaatı devam eden camiye gezen Topbaş, Türk okullarındaki öğrencilerle de buluştu...



Gezisi kapsamında Türk-Gana İşadamları Derneği’ni ziyaret eden Başkan Topbaş, ticari ilişkiler hakkında Başkan Mustafa Temizkan’dan bilgi aldı ve sorunlarını dinledi. Başkan Topbaş, ticaretin arttırılması ve sorunların giderilmesi için Akra Belediyesi ile ticari, kültürel ve alt yapı konularında işbirliği protokolü imzalanacağını söyledi.


Başkan Topbaş daha sonra Akra’da bulunan Galaxy İnternational School’u ziyaret etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kadir Topbaş, eğitimler hakkında bilgi aldı. Öğrenciler Başkan Topbaş’ı 9 dilde hoş geldiniz diyerek karşıladı.


Ganalı öğrencilerden Türkçe şarkı ve şiir dinleyen Başkan Topbaş, öğrencilere başarılar diledi. 135 öğretmen ve görevlinin hizmet verdiği ilk, orta ve lise’de 373 öğrenci eğitim görüyor.


Cami inşaatına Başbakan Erdoğan da destek veriyor


Kadir Topbaş, Akra’da yaklaşık 15 yıl önce başlayan ancak çeşitli nedenlerde tamamlanamayan cami inşaatını da gezdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 yılı Şubat ayında ibadete açılması için destek verdiği caminin inşaatı hakkında bilgi alan Topbaş, yetkililere mimari tavsiyelerde bulundu.


Hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Akra Cami'nun projesi Selimiye ve Sultanahmet Camilerinin mimarisinden yararlanılarak çizildi. 4 minareli olarak tasarlanan eser, Akra’nın en büyük camisi olacak. Kapalı 6 bin, açık 9 bin, toplam 15 bin kişinin ibadet edebileceği cami 18 bin metrekarelik alanda yapılıyor. Kompleks olarak yapılan camide 810 öğrenci kapasiteli eğitim fakültesi ve 810 kişilik öğrenci yurdu da inşa edilecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön