13 / 05 / 2024

KAGİDER, deprem bölgesinde 'Akıllı Kasaba' kuracak! 

KAGİDER, deprem bölgesinde 'Akıllı Kasaba' kuracak! 

Deprem bölgesinin hayata geri dönüşü için birçok STK’yla ortak çalışma başlatan KAGİDER, konteyner kent değil, “Akıllı Kasaba”lar kuracak ve bu şekilde yaşamı normalleştirmeye çaba gösterecek. 



Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Bir grup gazeteciyle bir araya gelen KAGİDER Başkanı Emine Erdem ile derneğin yönetim kurulu soruları cevapladı. 

KAGİDER Başkanı Emine Erdem, yaptığı açıklamasında hızla seçime gittiğimiz bugünlerde siyasi partilere kadınları göz ardı etmemeleri için girişimlerde bulunduklarına dikkat çekti. Başkan Erdem, kadının fırsat eşitliği yakalaması için çalışırken, diğer yandan da krizlerle mücadele ettiklerinin altını çizdi.

KAGİDER, deprem bölgesinde Akıllı Kasaba kuracak! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerden sonra toparlanma için çok çeşitli STK’larla işbirliği yaptıklarını vurgulayan Emine Erdem, açıklamasında "TÜRKONFED, SEDEFED, Habitat ile içinde olduğumuz konsorsiyum olarak Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ‘Akıllı Kasaba’ adını verdiğimiz akıllı konteyner kentler oluşturuyoruz" ifadelerine yer verdi. 

KAGİDER olarak bu konteyner kentlerde yaşam alanları yaratmak amacıyla çalıştıklarını dile getiren Erdem, ekosistemde olan Endeavor Türkiye, Girişimcilik Vakfı, Habitat Derneği, HAN Spaces ile bir konsorsiyum oluşturduklarını, bu konsorsiyumla deprem bölgelerinde ‘Mekân’ adı verilecek ortak çalışma alanları kurmakta olduklarını söyledi. 

KAGİDER, deprem bölgesinde Akıllı Kasaba kuracak! 

"Bu Mekan’ların hemen yanında kreşler de olacak" diyen Emine Erdem, "Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bize Hatay EXPO’da 1.700 metrekare çalışma alanı tahsis etti" dedi ve ardından Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da ve Malatya’da bu Mekan’ları devreye alacaklarını belirtti. 

Genç kadınların stajlarına ya da iş arama süreçlerine destekte bulunmak için Peryön, Turkishwin ve Askıda Ne Var iş birliğinde iş arama çemberlerine başladıklarına da dikkat çeken Emine Erdem, "Genç kadınlara, her hafta buluştukları kolaylaştırıcılar kariyer koçluğu yapıyorlar. Aynı zamanda üretici kadını, girişimci kadını tekrar ayağa kaldıracak mekanizmalar üzerinde çalışıyoruz" diyerek dprem bölgesindeki kadın girişimcilerden oluşan bir whatsapp grubu da kurulduğunu akardı. 

Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı? Doğalgaz kaç ay ücretsiz?

İBB KPSS şartsız 403 personel alacak! Resmen açıklanan bu son başvuru tarihini sakın kaçırmayın!

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alıyor! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Başvuru şartları belli oldu! 


Geri Dön