28 / 04 / 2024

Kağıthane Hizmet Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında geri sayım!

Kağıthane Hizmet Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında geri sayım!

Riskli olduğu gerekçesiyle 6 blok ve 288 daireden oluşan Hizmet Sitesi 2020 yılında kontrollü şekilde yıkılmıştı. Hizmet Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları tamamlanmak üzere...



Kağıthane Belediyesi, Çevre-Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve  TOKİ  işbirliğinde ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz devam ediyor.

Riskli olduğu gerekçesiyle 6 blok ve 288 daireden oluşan Hizmet Sitesi 2020'de kontrollü şekilde yıkıldı. Yıkımı esnasında binaların demirlerinin tamamen çürümüş olduğu, yapımında deniz kumu kullanıldığı görüldü.

Kağıthane Belediyesi, Çevre-Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ işbirliğinde; Hizmet Sitesi'nde dönüşüm çalışmalarında sona gelindi.

Yerinde sağlam ve modern olarak yeniden hayata geçirilen Hizmet Sitesi'nde otoparklar, yürüyüş yolları, parklar ve dinlence yerleri de olacak.

Kağıthane Hizmet Sitesi ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında geri sayım!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; olası afetler öncesinde farkındalık oluşturmak için ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını sahadan değerlendirecek.

İnşa çalışması devam eden Merkez Mahallesi'ndeki Hizmet Sitesi inşaat alanında; site sakinlerinin de katılacağı bilgilendirme programı yapılacak.

Yeni Hizmet Sitesi, zemin+6 kat olmak üzere 8 blok ve toplam 300 daireden oluşuyor. Sitede 196 adet 2+1 ve 104 adet 3+1 daire yer alıyor. Yaklaşık 13 bin metrekaresi oturum alanı olacak sitede ayrıca 9 bin metrekarelik yeşil alan yer alacak.

Site sakinlerinin de bu süreçte yanlarında olundu. Sitede oturan ev sahiplerine 3 sene kira yardımı, kiracılara da taşınma desteğinde bulunuldu.

Konuyla ilgili Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; Kâğıthane Belediyesi olarak İlçemizdeki riskli yapıları bir bir tespit ederek dönüştürüyoruz. Merkez mahallemizdeki Hizmet Sitesi’nde 288 daireyi de kontrollü bir şekilde yıkarak 300 konutu yerinde yeniden üretiyoruz. Projemizi çok kısa bir sürede tamamlayacağız. Site sakinleri mağdur edilmeden estetik ve daha dayanıklı evlerine kavuşmuş olacaklar. Kentsel dönüşüm alanında da her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kağıthane Hizmet Sitesi ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında geri sayım!

NE OLMUŞTU?

Kâğıthane’de bir diğer kentsel dönüşüm projesi de Merkez Mahallesi'nde start aldı. Osman Paşa Caddesi'nde riskli olduğu gerekçesi ile 6 blok ve 288 daireden oluşan Hizmet Sitesi, kontrollü şekilde yıkılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katılımı ile sitenin aynı yerinde yeniden inşa edilmek üzere temeli atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende; "Yaparsa Cumhur İttifakı yapar, durmak yok yola devam" dedi. Hizmet Sitesi kentsel dönüşümünün bir sene içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Yeni Hizmet Sitesi; Sitede 196 adet 2+1 ve 104 adet 3+1 daire bulunacak. Zemin+6 kat olmak üzere 8 blok ve toplam 300 daireden oluşacak. Yaklaşık 13 bin metrekarelik oturum alanı olacak sitede ayrıca 14 bin metrekarelik yeşil alan yer alacak. Otoparkları, yürüyüş yolları, parkları ve dinlence yerleri ile yeni Hizmet Sitesi, şimdiden Türkiye'nin örnek kentsel dönüşüm projelerinden biri olarak gösteriliyor.

Antalya'da satılık iş yeri!

Dolar rekor tazeledi! Bugün dolar/TL kuru ne kadar oldu? Dolar ne olur? 


Geri Dön