10 / 05 / 2024

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak'ta resmen açılıyor! 

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak'ta resmen açılıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın açılış tarihini resmen duyurdu. İşte İstanbulluların merakla beklediği o tarih...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı Metro İstasyonu'nda  gerçekleştirdiği açıklamasında, 34 kilometre uzunluğa sahip Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı metrosunun açılışına günler kaldığına dikkat çekti. 

Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 9 istasyon olduğunu, hattın Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinden geçeceğini ve 8 istasyonla günlük 800 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede olduğunu aktaran Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'na, metro hattının Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı entegrasyonu ile tüm raylı sistemlerle doğrudan, güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmanın mümkün olacağına dikkat çekti. 

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak ta resmen açılıyor! 

"Hattın işletmeye açılmasıyla İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den sadece 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada ulaşılabilecektir" ifadelerini kullanan Adil Karaismailoğlu, hattın en kısa sürede hizmete alınabilmesi için Türkiye'de ilk defa bir metro projesinde 10 adet tünel açma makinasının aynı anda çalıştığının da altını çizdi. 

"Tünel açma makinası ilerlemelerinde,​ günde 65,5 metre, haftada 306 metre, ayda 1.233 metre ile kazı rekorlarını kırdık. Saatte 120 kilometre hız ile Türkiye'nin en hızlı metro araçları da bu hattımızda çalışacaklar" diye konuşan Karaismailoğlu, 72 metre ile Türkiye'nin en derin metro istasyonu olan Gayrettepe İstasyonunun da bu proje çerçevesinde inşa edildiğini belirtti. 

Bakan Karaismailoğlu, açıklamasında "Akıllı tünel konseptini dünya metrolarında ilk defa bu projede biz hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı ve Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile çok önemli, çok değerli bir projeyi İstanbula ve ülkeye kazandırmanın gururu içinde olduklarını dile getirdi. 

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak ta resmen açılıyor! 

"Bu hatta 10 tren setimiz var. Bunlara ilave olarak, ilk yerli metro aracı motoruna sahip yeni tren setlerini de devreye alacak olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz" diyen Karaismailoğlu, hattın ilk aşamada Mahmutbey metrosu ile Kağıthane'de entegre olduğuna dikkat çekerek, bahar aylarında bu hattı metrobüs ve Hacıosman-Yenikapı metrosu Zincirlikuyu istasyonları ile entegre edeceklerinin, yaklaşık 3,5 kilometrelik bir etabı daha tamamlayarak hattı 37,5 kilometreye ulaştıracaklarının altını çizdi. 

Bakan Karaismailoğlu, açıklamasında "Dünyanın en teknolojik ve modern kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 96 kilometrelik 6 hatta İstanbul için çalışıyoruz" ifadelerine yer vererek, bu hatlarıın Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yanı sıra Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camisi-Bosna Bulvarı Metro Hattı olduğunu belirtti. 

Bu hatları tamamlayarak İstanbul'da 284 kilometre olan raylı sistem ağını, 380 kilometreye çıkartacaklarına vurgu yapan Adil Karaismailoğlu, "Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattımızı 9 gün sonra 22 Ocak 2023 Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile hizmete açıyoruz" dedi. 

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak ta resmen açılıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul'daki metroların yanı sıra Ankara'da AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nu, Kayseri'de Anafartalar-HT Tramvay Hattı'nı da çok yakında hizmete sunacaklarına, aynı zamanda gelecek ay Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden geçecek metro hattını da açacaklarına vurgu yaptı. 

Karaismailoğlu konu ile ilgili açıklamasında "Bir eser, bir hizmet millete sunulacaksa, açılışı yapılıyorsa tam yapılır. Millete saygı da, siyasi ahlak da bunu gerektirir. Birileri bugüne kadar bunu öğrenememişler. Belki projelerimizi kullanınca, örnek alırlar, metro hattı nasıl hizmete açılır öğrenirler" diyerek ulaşımı ferahlatacak, kolaylaştıracak ve hızlandıracak çözümlere ihtiyacın çoğaltığına ve bu noktada metro ve tramvay gibi raylı sistemlerin öne çıktığına vurgu yaptı. Karaismailoğlu, bu sebeple Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, kent içi raylı sistem projelerini ülkeye kazandırmak için aralıksız çalıştıklarına dikkat çekti. 

Dolar resmen buz kestirecek! Dolar o tarihte tam bu kadar olacak! Merkez Bankası peş peşe duyurdu! 

TOKİ arsa kuraları belli oldu mu? 2023 il il arsa güncel kuralar hangi illeri kapsıyor?

SSK ve BağKur emekli ikramiyeleri için tarih belli oldu! Bir bir açıklanan bu tarihi duyanın adeta dünyası yıkıldı!

Çimento krizine bakanlık resmen el attı! Uyarılar peş peşe geldi!


Geri Dön