04 / 05 / 2024

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı!

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı!

Türkiye'nin "en hızlı metrosu" olarak lanse edilen ve merakla beklenen Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.



Geçtiğimiz günlerde metro hattında incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önemli açıklamalar yapmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamasında tünel açma makinası ilerlemelerinde,​ günde 65,5 metre, haftada 306 metre, ayda 1.233 metre ile kazı rekorlarını kırdıklarını söyledi.  Adil Karaismailoğlu açıklamasında saatte 120 kilometre hız ile Türkiye'nin en hızlı metro araçlarının da bu hatta çalışacaklarını söyleyerek, 72 metre ile Türkiye'nin en derin metro istasyonu olan Gayrettepe İstasyonu da bu proje kapsamında inşa edildiğini kaydetti.

Türkiye, metro hatlarında ilk kez burada prekast panel ile kusursuz demir yolu altyapısını inşa ettiklerini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bu sayede yolcularımıza 'hızlı tren konforunda sürüş' imkanı sunacağız. Akıllı tünel konseptini dünya metrolarında ilk defa bu projede biz hayata geçiriyoruz." dedi.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı!

Böylelikle tünel yangın güvenliğine yeni bir teknoloji kazandırdıklarını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlığın destekleri ve ASELSAN iş birliği ile yine ilk kez yerli ve milli imkanlarla geliştirilen sinyalizasyon sistemi bu metro hattında kullanılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamasında ayrıca "Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile çok önemli, çok değerli bir projeyi İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmanın gururu içerisindeyiz." dedi.

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacak? Kağıthane metro hattı nereden geçecek?

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak'ta resmen açılıyor! 

Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekarelik fuar alanı yapılıyor! İnşaat başladı!


Geri Dön