29 / 04 / 2024

Kağıthane'de, 8 katlı bir apartmandaki vurdumduymazlık yürekleri ağıza getirdi!

Kağıthane'de, 8 katlı bir apartmandaki vurdumduymazlık yürekleri ağıza getirdi!

İstanbul Kağıthane'de, önlem almadan 8 katlı bir apartmanın 5. katındaki dairenin balkonunda tadilat yapmaya çalışan kişi tehlikeye davetiye çıkardı. Görüntüyü görenleri yüreği ağzına geldi...



İstanbul Kağıthane Hamidiye Mahallesi'nde 8 katlı bir apartmanın 5. katındaki evde, güvenlik önlemi almadan bir ayağını yangın merpenine diğer ayağını ise balkona dayararak tadilat yapmaya çalışan kişi görenleri hayrete düşürdü. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına anbean yansıdı. 

Görüntülerde bir kişinin, binanın beşinci katında bulunan dairenin balkonunda tadilat yapmak istediği anlar görülüyor. Bir ayağını yangın merpenine, diğer ayağını balkona dayayan kişinin kendini tehlikeye attığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Kağıthane'de, 8 katlı bir apartmandaki vurdumduymazlık yürekleri ağıza getirdi!

Görüntülerde görüntüyü kaydeden vatandaşın, "Kaçıncı kattasın kardeşim, iş güvenliği, iş" dediği de görülüyor.

Kağıthane de, 8 katlı bir apartmandaki vurdumduymazlık yürekleri ağıza getirdi!

İŞ GÜVENLİĞİ NEDİR?

İş sağlığı ve güvenliği (İSG); işyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli sebeplerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek şartlardan korunmak ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardır.

TADİLAT MASRAFINI KİM ÖDER?

Ev sahibi ve kiracı arasındaki en önemli tartışmalardan biri de ev tadilat masraflarını kimin ödediği. Kombi, çatı tadilatı, petek bakımı gibi giderler, kiracı ile ev sahiplerini karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Temizlik ve bakım kiracıya ait iken parça değişikliği ve tamir ev sahibinin sorumluluğunda.

Kışın yaklaşmasıyla beraber petek bakımı, kombi, çatı tadilatı, mantolama gibi konut giderleri ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdi. Anlaşmazlıklar arabulucuya taşınırken, kiracı ev sahiplerinin inatlaşmak yerine Kat Mülkiyeti Kanunu, Borçlar Kanunu kapsamında tadilat ve bakım işlerinde yasal haklarını bilmelerinde fayda var.

Borçlar Kanunu'nun 317. maddesine göre kiralanan yerin bakım giderleri, temizlik, demirbaşların iyi tutma durumundaki masraflar kiracıya ait. Kombi, petek temizliği kiracıya ait olmakla beraber parça değişikliği, tamir veya yenileme gibi durumlarda oluşan masraflar ise ev sahibinin sorumluluğunda. Ancak, kiracı kombiye zarar verdiyse fatura ev sahibine yansıtılamıyor.

Muğla'da imar skandalı!

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

TOKİ Zonguldak Devrek kuraları 15 Kasım'da çekilecek!


Geri Dön