28 / 04 / 2024

Kağıthane'de dev dönüşüm başlıyor!

Kağıthane'de dev dönüşüm başlıyor!

Yeni konut üretim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi projesi için düğmeye bastı.




TOKİ'den 694 yeni konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi projesi için start verdi. Proje 110 milyon TL yatırım bedeliyle yükselecek.

ÇED sürecinin tamamlandığı  TOKİ   Kağıthane projesinde 694 adet konut ve 57 adet dükkana yer verilecek.

Proje Kağıthane İlçesi Yahya Kemal Mahallesi 6564 Ada, 6565 Ada,
6566 Ada, 6567 Ada, 6568 Ada, 6580 Ada, 6581 Ada, 6582 Ada, 6583
Ada, 6670 Ada'da hayata geçirilecek.

Arsa alanı 29 bin 355 metrekare olarak belirlenen TOKİ Kağıthane projesi için mevcut halde bulunan yapılar Belediye ekipleri tarafından yıkılacak ve proje alanı TOKİ’ ye boş olarak teslim edilecek. 

Proje kapsamında inşa edilecek olan tüm yapıların (konut yapıları, depo, makine daireleri, trafo yapıları, site giriş yapıları, kapıcı daireleri, sosyal donatı yapıları) konut yapılarında tünel kalıp ve diğer yapılarda karkas yapım sistemlerine uygun olarak inşa edilmesi hedefleniyor.

TOKİ Kağıthane projesinde hayata geçirilecek yapılar 2. Derece deprem bölgesinde bulunmakta olup temellerin radye jeneral temel sistemi ile inşa edilmesi planlanıyor. İnşaat yapım tekniği Avan ve uygulama projeleri bu emsal uygun olarak, deprem yönetmeliği de dikkate alınarak hazırlanacak. 

Kağthane TOKİ projesinin hafriyat çalışmaları 10 ay, inşaat çalışmaları 8 ay sürecek olup proje toplamda 18 ayda tamamlanacak. Hafriyat çalışmaları aşamasında bir bölge bitmeden diğerine başlanmayacak ve ayda 25 gün, günde 8 saat çalışılacak.

İnşaat çalışmaları esnasında, sadece temel kazısı yapılacak olup, 19 adet blok yapılacak.

Kağıthane'nin yüzde 70’ye yakını yeni binalardan oluşuyor!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön