27 / 04 / 2024

Kağıthane'de icradan 1 milyon 100 bin TL'ye satılık arsa!

 Kağıthane'de icradan 1 milyon 100 bin TL'ye satılık arsa!

İstanbul 10. İcra Müdürlüğü, Kağıthane'de yer alan arsayı 1 milyon 100 bin TL'ye satıyor. İhale 10 Eylül'de yapılacak...



T.C.İSTANBUL 10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

Dosya No : 2012/207 E.Örnek No:64


Bir borçtan dolayı satışına karar verilen gayrimenkulün satış ilanı ilgililerin adreslerine gönderilmiş olup, adreslerde tebliğ yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler içinde iş bu satış ilanı ilanen Tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur. Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı :

İstanbul ili, Kağıthane ilçesi,Hürriyet Mah., 5553 Ada, 9 parsel sayılı 300,00 m2 yüzölçümlü.arsa niteliğindeki taşınmazın tamamı.


imar Durumu : Kağıthane Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 02.02.2012 gün ve M.34.3.KAG.0.18/1351563- 2012/410 sayılı yazılarında; Kağıthane İlçesi, Hürriyet Mah.5553 Ada,9 Parsel sayılı yerin, 31.12.2007 onay tarihli 1/1000 ölçekli Kağıthane 4.etap uygulama imar planında BL-4 (Blok,nizam 4.kat)lejantlı konut alanında kalmakta olduğu ve yola terkininin bulunduğu belirtilmektedir.


Kıymete tesir eden hususlar: İstanbul ili,Kağıthane ilçesi, Hürriyet Mah,.tapunun 5553 ada,9 parsel numarasında kayıtlı,mahallen Taşocağı Sokağı üzerinde 84 ila 88 kapı numaralı yapılarının arasındadır.Yola cephesi 20.00 metre derinliği 15.00 metre olarak ölçülmüş olup, dikdörtgen şekle çok yakın 300.00 m2dir. Her üç cephesinde mevcut binalar vardır. Altyapısı tamamlanmıştır. Halen boş olup otopark olarak kullanılmaktadır. Iskan için fazla rağbet görmeyen bir mevkidedir. Ulaşım olanakları rahat sayılabilecek konumda, toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesi ile varılabilinir.


Taşınmazların Kıymet Takdiri: İstanbul ili, Kağıthane ilçesi,Hürriyet Mah.,5553 Ada, 9 parsel sayılı 300,00 m2 yüzölçümlü.arsa niteliğindeki taşınmazın tamamına 1.100.000,00 TL (bir milyon yüz bin TL) değer biçilmiştir.


Satış Şartları : 1. Satış; İstanbul ili, Kağıthane ilçesi,Merkez Mah.,5553 Ada, 9 parsel sayılı 300,00 m2 yüzölçümlü.arsa niteliğindeki taşınmazın tamamına 10.09.2012 günü saat 13:30-13:40 arasında,

İstanbul 10. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle satışı yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla,'*


2. Satış: Taşınmaz açık artırmada belirtilen saatlerde 20.09.2012 tarihinde İstanbul 10.İcra Müdürlüğü'nde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40' ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


1-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 i nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu veya bu miktar karşılığında döviz veya milli bir bankanın teyidi yapılmış bloke çekini vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu alım harç, tahliye ve masrafları alıcıya ait olacaktır. Tellaliye resmi, birikmiş vergiler, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.


2-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayri menkul üzerindeki haklan hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklarını tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


3-Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya IIK. 130 ncu maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

4-Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı kaldırılarak IIK.133 ncü maddesine göre kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin IIK. 129 ncu maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.


5-IIK. 127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebliğ yerine kaim olacaktır.


6-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.


7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/207 E. sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


*(lc. If. K. 125) *( *) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. *Yönetmelik Örnek No: 27

*(Basın:49037-www.bik.gov.tr)

Resmi İlanlar www.ilan.gov.tr’de.


İlanı detaylı görüntülemek için tıklayın


Geri Dön