02 / 05 / 2024

Kağıthanede kentsel dönüşüm için 25 gecekondu yıkıldı!

Kağıthanede kentsel dönüşüm için 25 gecekondu yıkıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin deprem odaklı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Kağıthane Seyrantepede kamu arazisine yapılan 25 gecekondunun yıkımı tamamlandı



Seyrantepeye bağlı Altınay Caddesinde bir binanın yıkılmasının ardından ekipler, daha sonra gecekondu ve yüksek katlı binaların bulunduğu Barbaros Caddesine geldi.

Evlerindeki eşyaları tahliye etmediği görülen gecekondu sakinleri, zabıtalarla tartıştı. Kendilerine yıkım kararının tebliğ edilmediğini dile getiren vatandaşlar, karara tepki gösterdi.

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı caddede, gecekondular zabıta ekiplerinin desteğiyle tahliye edildi.

Yıkım sırasında ekiplere, toz kalkmasını önlemek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait sulama aracı da yardım etti.

Evinin faturalarını yeni ödediğini ifade eden Mevlüde Altan, evindeki eşyaları bir yere taşımak için bile süre tanınmadığını, belediyenin kendilerine gösterdiği evlerin taksitlerini ödeme imkanının bulunmadığını kaydetti.

Altan, evinin yıkımı sırasında yıkım aracının önünde durdu. Bir süre sonra baygınlık geçiren Altana 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Daha sonra vatandaşların bir kısmı yine Kağıthane ilçesinde bulunan belediyenin gösterdiği evlere taşınırken, bir kısmı da yakın akrabalarının yanına gitti.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 2 yıldır süren görüşmeler sonunda gecekondularda oturan vatandaşların enkaz bedelleri ödenerek, yıkım kararı alındı.

Tek katlı ve çok katlı yapılarda oturanlar aynı bölgede tahsis edilen 29 adet depreme dayanıklı sosyal konuta taşındı. Yeni konutlara taşınacak olan vatandaşlardan, aldığı enkaz bedeli yeterli olmayanlar, ortalama aylık 200 TL taksit ile 20 yıl ödeme yapacak.

AA


Geri Dön