28 / 04 / 2024

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimleri başladı!

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimleri başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinde, hak sahiplerine anahtarları teslim edilmeye başlandı.



Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinde, hak sahiplerine anahtarları teslim edilmeye başlandı.

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin, kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir defa daha gösterdiğini dile getirdi.

Kağıthane deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimleri başladı!

Yaptığı açıklamada Bakanlık tarafından 2012 yılında çıkarılan 6306 sayılı yasa gereğince hızlı bir dönüşümün belediyeler ve vatandaşlar elinde yürütüldüğünü dile getiren Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, "İstanbul'da şimdiye kadar 695 bin bağımsız birimi vatandaşlar, belediyeler ve bakanlığın eliyle dönüşüm için tamamladık. Yaklaşık olarak 3 milyon vatandaşın bu noktada can güvenliğini ve mal güvenliğini sağlamış olduk." diye konuştu.

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm kapsamında çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, bu alışmaları, yaşadığımız deprem vesilesiyle de daha da hızlandırmamız gerektiğini gördüklerini, şu anda fiili şekilde süren İstanbul geneli projelerde 93 bin bağımsız birimli kentsel dönüşüm sürecinin sürdüğünü söyledi.

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde 2019 yılında istinat duvarının kaymasıyla 2 binanın çöktüğünü, bölgede yer alan 134 binanın yıkılıp kentsel dönüşüme girdiğini belirten Sezayi Köse burada zeminden, yapı stokundan kaynaklı bütün binaların riskli olduğunu tespit ettiklerini ve kısa bir zamanda vatandaşlarla el birliğinde bulunarak, belediyenin de desteğiyle kentsel dönüşüm sürecini başlattıklarını söyledi.


Geri Dön